PIONIRKE „PANONIJE“ TREĆE U VOJVODINI, TREĆE MESTO I NA PRESTIŽNOM TURNIRU U BEOGRADU

0
434

Pionirke Panonije, proteklog vikenda, imale su veoma aktivan i uspešan vikend.
U subotu su u Subotici igrali finalni turnir pionirskog prvenstva Vojvodine, dok su u nedelju bile gošće, na turniru, vršnjakinjama OK „Crvena Zvezda“ u Beogradu.
U prvoj utakmici finalnog turnira u Subotici, palančanke su se sastale sa domaćom ekipom Spartaka i izgubile rezultatom 3:0.
U prvom setu Panonija je bila bolj i imala je čak 2 set lopte, ali na žalost nije bilo dovoljno sportskesrećei da ga dobiju. Drugi i treći set, je bio u znaku dominacije domaće ekipe.
U drugoj utakmici, Klek je bio bolji od Rume rezultatom 3:0.
U borbi za 3.mesto sastali su se Panonija i Ruma. Palančanke su pobedile rezultatom 3:2.
Utakmica je bila puna preokreta. Rumljanke su povele sa 2:0 i kada je izgledalo da je sve gotovo, Panonija se vratila u meč i odličnom igrom došla do pobede.
U borbi za 1.mesto,Klek je bio bolji i savladao Spartak sa 3:0
U nedelju su pionirke gostovale na turniru „Budi zvezdica“ u Beogradu. Na ovom turniru, učestvovalo je ukupno 8 ekipa iz cele Srbije. Panonija je bila u grupi sa Zvezdom, Starom iz Novog Sada i Leskovcem. Pobedivši OK „Star“, našli su se među 4 ekipe.
U polufinalu izgubili od Crvene Zvezde. U borbi za 3.mesto, Panonija je bila bolja od „Srem eaton“ rezultatom 2:0.
„Čestitam mojim odbojkašicama na osvojenim medaljama na ova 2 turnira. Ovo je veliki uspeh za nas, pogotovo što nam je ovo 3.put da igramo završnicu pionirskog prvenstva Vojvodine. Protiv Spartaka, nakon 1.izgubljenog seta, na razliku ,nismo uspeli da se povratimo u igru. U drugoj utakmici protiv Rume , krenuli smo veoma loše. U trećem setu, došlo je do totalnog preokreta, kao i u 4.setu. U 5.stu smo imali potunu dominaciju i pobedili 3:2.
Što se Zvezdinog turnira tiče, takođe smo veoma zadovoljni, pogotovo što se radi o 2002.godištu što nam daje nadu da ćemo i sledeće sezone imati kvalitetnu ekipu“ – istakao je trener Stevan Nikolajević.
Jovana Zelenović iz Panonije, je izabrana za naj timkog igrača. Irina Milovanović, takođe iz Panonije je izabrana za najboljeg smečera turnira.
Sastav iz Subotice :Milovac, Majkić, Knezević M, Đurković, Zorić, Zelenović, Porobić, Kolbas, Vojinović, Kolbas, Dimitrić, Galić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here