Milorad Senković – šampion i humanista

1916

Tovarišan Milorad Senokvić šampion države u benč presu i deadliftu u OSI kategoriji do 90 kg. učinio je divan gest poklonivši MUP-u Bačka Palanka mobilnu rampu za osobe sa invaliditetom.


INTERVJU:
„Dana 8.7.2016. godine sam MUP-u Bačka Palanka poklonio mobilnu rampu za osobe sa invaliditetom. Rampu je preuzeo načelnik MUP-a Dejan Stojanov. Nadam se da sam sada rešio mnoge probleme nas, osoba sa invaliditetom, prilikom izradjivanja raznih dokumenata u ovoj instituciji.“ – kaže Milorad.

„Na to sam se odlučio jer nisam više mogao da gledam kako se ljudi u kolicima muče da uđu u stanicu i ostvare svoja elementarna ljudska prava. Takođe, neprijatnosti doživljavaju i pripadnici Mup-a neznajući kako da pomognu osobama sa invaliditetom.“

Милорад Сенковић
Milorad Foto: Privatna arhiva

– Da li mislite da je osposobljavanje prilaza u državne institucije stvar društva i države, a ne pojedinaca?
„Prošle godine sam pokušavao u više navrata da na ovu temu pričam sa sad već bivšim predsednikom opštine Đedovcem, al sve se svelo na prazna obećanja. Jednostavno kap je prelila čašu kad sam video, pre neki dan, kako unose u stanicu mog drugara Nemanju, koji je takođe u invalidskim kolicima. Jednostavno sam rekao sebi da ovo više ne želim ni da vidim, niti da sam doživim ponovo.“ – kaže za naš portal Senković i na kraju poručuje:
„Voleo bih da moj primer slede i ostali građani, da jednostavno ne čekamo da nešto država odradi, ako možemo i sami. Jer naše malo nekom je mnogo.“
Hvala Miloradu na ovom divnom gestu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here