Socijalno ugrožena deca u poseti Bačkoj Palanci

540

U Bačkoj Palanci je trenutno u poseti i na odmoru tridesetak dece iz socijalno ugroženih porodica iz Sremske Mitrovice, Šida I Sombora.
Deca su stara od 8 do 14 godina i njihove porodice su korisnici narodne kuhinje. Organizacije Crvenog krsta su se udružile kako bi deca učila o lepim stvarima. Organizovane su im razne radionice, imaju mnogo slobodnog vremena za igru i zabavu.

Pitali smo volontera Crvenog krsta iz Somobra da nam kaže nešto više o tome;

– „Želimo da se mališani opuste, ali i da nešto nauče. Iz Sombora je došlo troje predavača koji deci drže radionice na teme: trgovina ljudima, prva pomoć, zdravi stilovi života i kreativne radionice. Želimo da ih edukujemo i razvijamo im razmišljanje na mnoge teme, takođe i da im se razvija kreativnost u čemu nam pomažu članovi ULS „Petar Tomić“.
Deca su smeštena u odmaralištu Bagremara, planiran im je boravak od deset dana, tako da će biti ovde do 31. avgusta. Želeo bi da se zahvalim kolegama iz Crvenog krsta Bačka Palanka koju su i decu i nas volontere ugostili na najlepši mogući način i stvorili uslove da postignemo maksimum ovim projektom.

U subotu je organizovana izložba dečijih radova, koje su radili zajedno sa članovima ULS „Petar Tomić“. Dragan Dimitrijević, predsednik ULS “Petar Tomić” nam je objasnio na koji način slikari daju podršku ovom projektu;

„Veliko zadovoljstvo je imati goste iz Crvenog krsta, pogotovo mališane koji su pokazali danas na svim radionicama svoju kreativnost. Gotove radove smo izložili i napravili malu mini izložbicu, gde smo zakljucili da su deca izrazila svoje znanje I umece slikanja.
Pored članova Crvenog krsta iz Šida, Sombora i Sremske Mitrovice, ULS “Petar Tomić” se organizovalo kako bi pomogali da se ovaj projekat realizuje. Mi smo ukazivali na greške i pomagali mališanima kako bi radovi bili jos uspešniji i lepši. Svakako nam je zadovoljstvo da doprinesemo razvoju dečije kreativnosti jer je doba u kome se oni sada nalaze, jedno od najvažnijih da se razvije kreativnost“ – istakao je Dimitrijević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here