Obeležen svetski dan srca

0
543

Dom zdravlja u saradnji sa Crvenim krstom Bačka Palanka i Predškolskom Ustanovom „Mladost“obeležava Svetski dan srca od 11 – 12.časova javnom manifestacijom u centru Bačke Palanke.
Građani mogu da prekontrolišu krvni pritisak i šećer u krvi, a deca će uličnom trkom skrenuti pažnju na značaj fizičke aktivnosti u prevenciji zdravlja.
Aktivisti crvenog krsta demonstriraće KPR kardiopulmonalnu renimaciju prisutnim građanima.
14469477_318192381874845_5037640405345754394_n
„Kao i svake godine Crveni krst obeležava Svetski dan srca, uvek u saradnji sa PU „Mladost“ i Domom Zdravlja „Mladen Stojanović“.
Radimo promociju zdravih stlova života i ovom prilikom delimo jabuke građanima, i sami ih jedemo kako bi na najbolji način pokazali primer.
Pokazujemo reanimaciju, kontrolišemo pristisak i šećer u krvi starijim sugrađanima i delimo flajere sa uputstvom na koji način može da se poboljša zdravlje života i smanji rizik od nastanka bolesti srca i krvnih sudova.
Želimo da su stariji građani, kao i deca od malih nogu edukovani na koji način da vode zdrav stil života i koje aktivnosti da primenjuju kako bi poboljšali zdravlje svog srca, kao i svojih članova porodice.“ – izjavio je sekretar Crvenog krsta Branislav Šobot

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here