Besplatan vikend prevoz za učenike i studente iz Bača! Šta mislite o ovoj odluci?

446

Od idućeg petka studenti i učenici sa područja opštine Bač koji se školuju u Somboru i Novom Sadu moći će da se besplatno vrate kući, a nedeljom popodne autobusi koje je obezbedila lokalna samouprava voziće ih u suprotnom pravcu. Ugovor o besplatnom prevozu vikendom za učenike i studenate potpisali su predsednik Opštine Bač Dragan Stašević i direktor JKP „Tvrđava“ Bač Oliver Rakoci.

Prošle godine uspostavljen je besplatan prevoz učenika osnovnih škola na teritoriji opštine, kao i prevoz učenika koji putuju za Bačku Palanku i Oyake, a ove godine i za mlade koji se školuju u Novom Sadu i Somboru. Predsednik Opštine Dragan Stašević kaže da je podrška lokalne samouprave u obrazovanju izuzetno važna.

– Opština Bač će nastaviti da ulaže maksimalne napore kako bi se rasteretio roditeljski izdatak za školovanje dece – kaže Stašević i dodaje da su već postignute značajne uštede uz redovnu isplatu stipendija i besplatan prevoz. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i prosvetni inspektor Nataša Budić i izvršni direktor JKP „Tvrđava“ Bač Darko Vojnović

Izvor: Dnevnik

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here