Nema više čekanja u redovima za novu zdravstvenu, uskoro onlajn zahtevi!

407

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić najavila je danas da će građani od polovine novembra za zamenu zdravstvenih knjižica moći da se prijave preko E-uprave.

„Rok je 31. decembar da se zamene stare zdravstvene knjižice. Evo nas skoro na početku novembra, a samo jedna trećina građana je to do sada završila. Nova vlada Srbije, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministrastvo zdravlja su izašli u susret građanima i zahteve za zamenu zdravstvenih knjižica stavili su u hitne prioritete u elektronsku upravu“, rekla je Brnabićeva.

Ona je precizirala da će posao biti završen do sredine novembra i da će građani moći preko E-uprave da podnesu zahtev za zamenu papirnih zdravstvenih knjižica karticama zdravstvenog osiguranja.

„Preko portala E-uprava će elektronski moći da se prijave za zamenu zdravstvenih knjižica za nove kartice. Mi kao dva ministarstva apelujemo na građane da nema potrebe da čekaju u redovima i prave gužve na šalterima, da ćemo ovo obezbediti kao novu elektronsku uslugu“, naglasila je ministarka.

Ona je podsetila da je ovo druga elektronska usluga koja se uvodi posle projekta „Bebo dobrodošla na svet“, kojom se elektronski iz porodilišta omogućava prijava bebe, prijava prebivališta i dobijanje zdravstvene knjižice.

Kako kaže, inicijativa da se prijava za zamenu zdravstvenih knjižica uvede kao elektronski servis stigla je iz Novog Sada.

Podsetimo, u Novom Sadu se svakodnevno stvaraju gužve zbog najave da stare papirne zdravstvene knjižice do kraja godine treba zameniti novom, elektronskom. Zbog toga je i produženo radno vreme šaltera.

Izvor: Tanjug

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here