Godišnje od raka dojke u Bačkoj Palanci oboli 36 žena

1
237

U Srbiji od karcinoma dojke godišnje oboli 4.600 žena, a samo u Vojvodini od 1.300 obolelih, 400 pacijentkinja premine. Prema poslednjim podacima, u Bačkoj Palanci godišnje od raka dojke oboli 36 žena, a 20 njih umre od ove bolesti, čulo se na predavanju koje je povodom „Ružičastog oktobra“ organizovalo Društvo za borbu protiv raka Bačka Palanka.

Milka Rodić je pre tri godine saznala da boluje od karcinoma dojke.

„Bila sam peta žena u tri dana kojoj je dijagnostikovan karcinom dojke. Ne mogu reći da sam bila šokirana. Spremno sam dočekala informaciju i znala sam da tu nije kraj, da borba tek sledi. Znala sam zbog koga moram da se budim svakog jutra. Ne samo zbog sebe nego i zbog porodice, koja mi je bila velika podrška“, kaže ona.

Poslednjih osam godina u Bačkopalanačkom Domu zdravlja postoji mamograf, koji mnogo pomaže u ranom otkrivanju karcinoma dojke.

„Prema poslednjoj statistici, u Bačkoj Palanci godišnje od karcinoma dojke oboli 36 žena, a 20 njih premine. Sve više otkrivamo novoobolele žene, a sve je manja smrtnost. Trudimo se da pacijentkinjama damo što više informacija i da obezbedimo termine u Domu zdravlja, da se žene mogu pregledati“, rekao je za RTV Dr Momir Antolović specijalista radiolog.

„Pored redovnih lekarskih pregleda, veoma je važna zdrava ishrana i zdrav način života“,a naglašava Dr Ana Keleč iz Društva za borbu protiv raka Bačka Palanka.

Rano otkrivanje karcinoma dojke, redovnim lekarskim pregledima, pruža najbolje šanse za izlečenje.

Izvor:rtv

1 KOMENTAR

  1. Ja se zovem Ivana, danas ja ću vam reći o mom iskustvu korišćenja spreja Fito Spray za mršavljenje.

    Sa problemom višaka kilograma poznati su mnogi ljudi. Posebno žene pate od ovoga problema. Neko odluči da ništa ne radi i nažalost, može samo povremeno da promeni garderobu, a neko počinje da se bori sa problemom. Na ovom spisku i ja sam.

    Moja težina je jako bitna za mene. Mnogo puta sam ga pokušala izgubiti ga korišćenjem različitih dijeta i uzimanjem raznih specijalnih proizvoda koji mogu da sagore masti i koji smanjuju apetit. Shvatila sam da mnogi proizvodi koji su veoma poznati i jako popularni, mogu pomoći ali uglavnom nakon upotrebe ovih proizvoda kroz neko vreme težina se ponovo vrača. Zbog toga nisam znala šta mogu da uradim u mojom slučaju. Bila sam veomo uznemirena.

    линк то тхис сите

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here