Nepoznati bačkopalanački milioneri ipak bez „Prvog maja“ iz Pirota

1275

Propada prodaja Prvog maja, kupac nema depozit

PIROT – Stečajni upravnik firme „Aha Mura – Prvi maj“ u Pirotu Miroljub Dimitrijević, reko je da će, najverovatnije, proglasiti neuspešnom prodaju ove firme.

Kako prenose Večernje novosti, nesuđeni kupac oličen u firmi „Ferrari investment east Evropa“, iz Bačke Palanke, sa kćerkom firmom iz Hongkonga, nije uplatio depozit u predviđenom roku, niti se javlja.

Nešto više o nepoznatoj bačkopalanačkoj firmi:
1) Firma „Ferrari investment East Europe“ je osnovana 12.05.2014.
2) Sedište firme je u Bačkoj Palanci na adresi Kralja Petra I 15 (lokal br.5). Za neupućene „podrum“ kod platoa u centru grada.
3) Osnivački akt firme „Ferrari investment East Europe“ je sačinio poznati palanački advokat Danilo Žarković.
4) Vlasnik firme koji je prilikom otvaranja položio osnivački ulog od 5.000 dinara je Guštin (Ivan) Marin sa prebivalištem u Tovariševu na adresi Maksima Gorkog 63. Ujedno Marin je i direktor.
5) Marin je vlasnik i fotografske preduzetničke radnje Kolor Studio Ekspres osnovane 1987. godine koja se nalazi na istoj adresi kao i „Ferrari investment East Europe“.
Zanimljivo je da je nakon interesovanja za „AHA Muru Prvi maj u stečaju“ bačkopalanačka firma „Ferrari investment East Europe“ promenila vlasnika. Tačnije 28.09.2016. vlasnik postaje Orhan Vortche biznismen sa makedonskim pasošem. Na poziciji direktora ostao je Marin Guštin.

O Prvom maju iz Pirota:

Vrednost ukupne imovine nekada poznate firme procenjena je na 631 milion dinara, međutim nesuđeni vlasnik do sada nije ispoštovao nijednu obavezu zakonom propisanu. Od Narodne banke Srbije tražena je provera statusa i boniteta ove firme, ali ona još uvek nije okončana, pa je stečajni upravnik, najavio je, već od ponedeljka početi da razmišlja o novom načinu prodaje, putem prikupljanja pisanih ponuda.

„Nisam pristalica smanjenja cene, a preduzeće će se prodavati kao celina, dakle sa svom svojom imovinom i već razmišljam o tome da se prodaja organizuje po principu prikupljanja pisanih ponuda“, precizirao je Dimitrijević.

Komentarišući činjenicu da se kamionimna izvoze „neke mašine“ iz pogona fabrike, Dimitrijević je rekao da su te mašine vlasništvo firme „Prvi maj“ AD i da nikada nisu bile predmet privatizacije sa slovenačkom firmom „Mura“, koja je pirotsku fabriku praktično uništila i gurnula u stečaj, pošto je prethodno doživela finansijski kolaps u Sloveniji.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here