Predstave za decu sve popularnije

0
1418

U okviru manifestacije Noć pozorišta glumci Dramskog studija ,,Ars liberi“ iz Bačke Palanke odigrali su pozorišnu predstavu za decu ,,Alisa u zemlji bajki“ po motivima klasične ,,Alise“.


palanacka_alisa2

Scena sa predstave
,,Iako nemamo institucionalizovano pozorište, interes za predstave za decu ne jenjava. Sala Bioskopa je bila prepuna, a deca su došla u pratnji roditelja koji su takodje uživali. Raduje činjenica da su za naše predstave zainteresovani gledaoci svih starosnih grupa, a da smo izborom kostima, scenografije i redititeljskih postupaka obrisali sve granice između iracionalnog i dogodljivog. Kombinacija glumaca i lutaka je dobitna „, rekla je Olja Nađ.

Za ovu predstavu je scenografiju, kostime i adaptaciju teksta uradila Olja Nađ, režiju potpisuje Nenad Erečković, a glumili su: Nikola Milaković- Manđioničar i Šeširdžija (lutka), Isidora Duvnjak- Alisa, Nataša Petković- Kraljica Herc, Nenad Erečković- Mišica i Češirski Majmun (lutke), Ogbjen Rajinac- Beli Zec, sve lutke je uradio Tibor Farago, lutkar zrenjaninskog pozorišta ,,Toša Jovanović“.

palanacka_alisa3
Da podsetimo, predstava ,,Alisa u zemlji bajki“ je jubilarna, stota autorska predstava Dramskog studija ,,Ars liberi“koji se već jedanaest godina bavi stvaranjem pozorišnih predstava za decu i odrasle i organizacijom Festivala dečjeg dramskog stvaralaštva ,,Otvorena scena“.

O uspehu ,,Ars liberija“ govore brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima i takmičenjima.

palanacka_alisa4

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here