Palanačke zlatne devojčice

3951

Proteklog vikenda održan je sedmi Dance Fest Novi Sad. Bačku Palanku je predstavljao klub „Sky Steps„.

Dance Fest je plesna manifestacija koja okuplja ljubitelje plesa, plesače, trenere, koreografe i renomirane svetske stručnjake iz ove oblasti. Cilj festivala je stvaranje uslova za promociju mladih talenata, mladih autora, razmenu ideja i podršku umetnicima u plesnoj umetnosti. Svi učesnici su imali priliku da, osim plesa, promovišu i svoje nacionalno nasleđe, tradiciju i kulturu. Festival ima takmičarski karakter. Internacionalni žiri su činili predstavnici velikog broja zemalja (Kuba, Kanada, Nemacka, Italija, Srbija…)

Posećuju ga kako amaterski tako i profesionalni plesaci. Ukupan broj plesača koji su učestvovali ove godine je bio 3000. Plesni klub „Sky Steps“ iz Bačke Palanke se već nekoliko godina unazad uspešno bavi Street Show plesovima.

Više o tome rekla nam je Monja Kuburović, direktor kluba:

„Ove godine je bio cilj zadrzati titulu šampiona u čemu smo i uspeli. Osvojena su tri zlata! „Baby street show“ grupa, „Pčelice street show“ grupa, deca (deo srpske plesne reprezentacije – deca Sky Steps – a ), takodje su osvojili prvo mesto.
Sjajno četvrto mesto u zestokoj konkurenciji je osvojila naša rekreativno takmčarska juniorska ekipa.“
“Pred nama su ove sezone velika takmicenja, nastupi, putovanja i humanitarna akcija. Ako nam finansije dozvole, cilj nam je da „deca reprezentacija“ ove godine predstavljaju svoj klub i zemlju na najvecem svetskom prvenstvu u plesovima – IDO i pokažu kakav kvalitet posedujemo i kakve sportiste imamo u zemlji u kojoj na žalost ples nije popularan i toliko medijski ispraćen sport.” – istakla je Monja.

„Ples i muzika pozitivno utiču na raspolozenje. Deca su u zavidnoj kondiciji, što im pomaže da savladavaju lako svoje obaveze. Ples ima pozitivan uticaj na izgradnju licnisti, da se deca uče disciplini, da budu vredni i uporni. To se najbolje vidi koliko se bore svim srcem na takmičenjima. Takodje im takmicenja daju priliku da vide i rad drugih plesnih klubova, što ih dodatno motiviše da budu još bolji.“ – rekla je jedna ponosna majka takmičarke.


Pogledajte video nastupa dece Sky Stepsa.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here