Vozovi više neće stajati u Paragama?

2777

U Paragama kruži priča da se po novom redu vožnje „Železnica Srbije“, koji stupa na snagu 11.12 2016 god,  planira ukidanje zaustavljanja svih vozova na lokalnoj železničkoj stanici. Parage se nalaze na železničkom putu Novi Sad – Sombor. S obzirom da je teška finansijska situacija u današnje vreme, stanovnicima tog sela koji rade u Novom Sadu, kao i oni koji se školuju u drugim mestima prevoz vozom je jedini povoljan vid prevoza.

Kako saznajemo mesečne karte se ne izdaju jer navodno izlazi novi red vožnje na kom Parage nisu železničko stajalište. Građani su zabrinuti, a zvaničnih informacija još uvek nema. Stanica u Paragama ne radi već godinama, ona je samo stajalište i nema dežurnih zaposlenih niti telefona gde se mogu pribaviti informacije.

U „Železnici Srbije“ kažu da red vožnje još uvek nije izašao, i da informacije nisu potvrđene. Građani ovog sela su pokrenuli inicijativu da ne dođe do promene u redu vožnje. Oni ovom prilikom apeluju na vlast u opštini Bačka Palanka da preuzme sve moguće mere kako ne bi došlo do ukidanja stajališta u Paragama.

„MINUT ZADRŽAVANJA VOZA NA NAŠOJ STANICI JE MINUT BUDUĆNOSTI NAŠOJ DECI“ .
Parage moje selo

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here