Održan Novogodišnji koncert „Kosta Abrašević“

0
698

Novogodišnji pevački koncert članova Centra tradicionalne kulture i umetnosti “Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke, održan je u sali Gradskog bioskopa. Pored domaćina, publici se predstavila i muška pevačka grupa KUD-a “Đoka Pavlović“ iz Beograda.

“Na Novogodišnjem pevačkom koncertu Centra tradicionalne kulture i umetnosti “Kosta Abrašević“, učestvovali su članovi prvog ansambla bačkopalanačkog Abraševića.


„Svake godine se trudimo da malo izmenimo repertoar, ali uvek su to tradicionalne pesme, koje publika voli“, kaže za RTV Strahinja Vukadinov, dugogodišnji član CTKU “Kosta Abrašević“.

Kao gosti na koncertu, nastupili su članovi muške pevačke grupe KUD-a “Đoka Pavlović“ iz Beograda, koje je davne 1945. godine osnovalo Javno preduzeće “Pošta Srbije“.

“Mi smo najmlađa sekcija KUD-a “Đoka Pavlović PTT Srbija“, koje ima tako dugu tradiciju i veoma dobro smo se pozicionirali sa svojim repertoarom. Etnomuzikolozi, stručna javnost, ali i publika, pozitivno komentarišu ono čime se mi bavimo i to nam izuzetno znači“ – navodi Ivan Terzić, jedan od članova ovog KUD-a.

Dečiji pevački koncert CTKU “Kosta Abrašević“ Bačka Palanka, biće održan krajem januara meseca.

Izvor:RTV

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here