Građani izabrali – Dejana Bačko – najveći uspeh u 2016. godini

8201

Prema anketi koju je smo objavili prošle godine, gde su čitaoci ovog portala imali mogućnost, da se izjasne ko je po njihovom mišljenju osvojio najveći uspeh u našoj opštini – Dejana Bačko je osvojila najviše glasova.

Pogledajte anketu: Najbolje u opštini Bačka Palanka u 2016. godini


Dejana Bačko iz Bačke Palanke rođena je bez gornjih ekstremiteta, ali je to nije sprečilo da postane umetnica koja slika levom nogom. Njena životna priča uliva nadu i ostavlja ljude nemima. Rođena je 1994. godine u Novom Sadu, završila srednju školu za dizajn, a potom upisala Akademiju umetnosti. Od svoje devete godine članica je Udruženja umetnika koji slikaju ustima i nogama. Najmlađa je članica tog Udruženja. Takođe prošle godine postala je državna prvakinja i vicešampionka Evrope.

Koristi osmeh da promeniš svet, ne daj da svet promeni tvoj osmeh

Idoli su mi Novak Đoković i Nik Vujičić. I dok koračam koracima ka budućnosti svojoj, on je tu. Čini me snažnijom i uspešnijom i sigurnijom. Svaku njegovu pobedu moje levo stopalo će naslikati. Jer je on ja, ja sam on. Nole! rekla je na svom Jutjub kanalu u predstavljanju.

Ona je talentovana i snažna iako je uskraćena za nešto što svi dobijamo rođenjem.


Dejana, reci nam kako se osećaš povodom toga što su baš tebe izabrali kao osobu koja je postigla najveći uspeh u našoj opštini u 2016. godini?

Drago mi je što su me izabrali, zahvaljujem se ovim putem svima koji su mi pružali podršku. Verujem da ljudi vole moj osmeh, volju i borbenost i nadam se da ću ih svojim uspesima inspirisati. Ostala sam uvek nasmejana kad mi je bilo najteže u životu. Sledite moj primer.

Pročitaj više: Dejana Bačko – slikarka i evropska vicešampionka u paratekvondou

Kakva ti je bila prošla godina?

Prošla godina mi je bila super, upoznala sam dosta divnih ljudi. Drago mi je što imam fenomenalnog trenera Aleksandra Andreevskog i presrećna sam što sam počela da treniram tekvondo baš u njegovom klubu „Gitros“.

Ostani snažan. Nikad ne znaš koga inspirišeš..

I za mene je fascinantno da sam za tako kratko vreme ostvarila tako ogroman uspeh, gde sam postala državna prvakinja i vicešampion Evrope. Sada se pripremam za takmičenje u Rusiji, naravno akademiju nisam zapostavila i trenutno se pripremam za januarski ispitni rok. Cilj mi je da odem na Paraolimpijadu 2020. godine.

Vaš uspeh i sreća leže u vama. Odlučite da budete srećni i vaša radost i vi ćete zajedno biti nepobedivi pred svim teškoćama.

Kakve si sve uspehe ostvarila u 2016. godini?

Prošlu godinu ću pamtiti, pre svega, jer mi se Novak Djoković obratio, i po uspehu koji sam ostvarila u paratekvandou. Naravno, to je za mene samo početak. Ne bih ostvarila takav uspeh da nisam imala sjajnog trenera, i njemu se ovim putem zahvaljujem, želim nam još uspešniju godinu ispred nas. Zahvaljujem se svojim prijateljima i svima koji čine moj život lepšim.

Pročitaj više: Šta Novak Đoković poručuje Dejani Bačko – našoj Bačkopalančanki?

Šta bi poručila svojim sugrađanima u novoj godini, kao i svima koji te prate i podržavaju?

Ovom prilikom im čestitam 2017. godinu, želim im da u ovoj godini budu uspešniji, da imaju svoj cilj, da budu uporni da ga ostvare. Poručila bih ima da uvek treba da imaju volju, snagu, da treba da budu uporni i da se kroz život bore – jer bez borbe nema ni rezultata.

Teško je pobediti nekoga ko nikad ne odustaje.

„Ruganje se preboli, podsmejavanju ima kraja, samo volja treba da bude jaka! Nije hendikepiran onaj koji nema ruke ili noge, nego osoba koji ne želi da upotrebljava mozak“ – ističe Dejana.


I zapamtite: vi imate samo jednog sebe, baš takvog kakvi ste. Upamtite to.

Nemojte se žaliti na vreme, umor, nevažne stvari.

Dejana Bačko pokazala nam je šta je važno – jedino mi.

Mi sami. Jedini.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here