Komunalprojekt: Ekstremne hladnoće smrzavaju instalacije!

0
951

Zbog niskih temperatura voda u vodovodnim cevima se smrzava, povećava zapreminu i prouzrokuje pucanje cevi. Na proleće, kada temperatura počne da raste, led se topi i neizbežno je da će voda iscureti kroz nastalu pukotinu.

U zavisnosti od veličine i mesta na kome se nalazi, može doći do umanjenog pritiska ili plavljenja prostorija, najčešće podrumskih. Ponekad kvar može da bude skriven, a da posledice ne budu vidljive. Na mestu pucanja cevi voda s vremenom ističe, a to značajno može da utiče i na račun potrošača. Zato je bitno da se na vreme obrati pažnja na mesta na kojima je povećan rizik od smrzavanja vode i pucanja cevi.


Javnom komunalno preduzeću „Komunalprojekt“ Bačka Palanka obaveštava građane, da usled veoma niskih temperatura postoji mogućnost oštećenja instalacija i pucanja vodomera.

Iz ovog preduzeća  pozivaju  građane da provere svoje instalacije, kao i da iste zaštite od smrzavanja. Neophodno je isključiti sve spoljašnje česme.

Preporuka:

Ako se objekti ne koriste i ne greju, potrebno je zatvoriti ventil ispred vodomera i ispustiti vodu iz instalacija kako ne bi došlo do pucanja vodomera i vodovodnih cevi. Vodomoreri će se zaštiti  tako što je potrebno  propisno zatvoriti šahte, isušiti ih  i eventualno izolovati vodomer u smislu prekrivanja termo – izolacionim materijalima.

Ukoliko se uoče  bilo kakva curenja na vodovodnom priključku potrebno je pozvati  dežurne dispečere Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“ – putem telefona  021/ 751 – 953 ili kancelariju reklamacija  6042- 804  kako bi u najkraćem roku bili sanirani  kvarovi.

JKP „Komunalprojekt“PODELI
Prethodni tekstOd 1. januara se ne overavaju stare zdravstvene knjižice
Sledeći tekstTokom noći do 10 centimetara novog snega

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here