Bačka Palanka: Saobraćaj usporen, ali bez zastoja

1596

Sneg promenljivog intenziteta, neprestano pada u poslednjih petnaest sati na području bačkopalanačke opštine.

Ekipe “Bačka put-a’‘, oko ponoći su počele sa čišćenjem snežnog pokrivača na putevima prvog prioriteta, na kojima je u tom trenutku bilo formirano oko pet centimetara snega. S obzirom na to da sneg i dalje pada, na ovom putnim pravcima moguća je pojava utabanog snega do jednog centimetra.

Nakon čišćenja puteva prvog prioriteta, Zimska služba će početi sa raščišćavanjem snega i na putevima drugog prioriteta, na kojima ima i do 10 centimetara snega.

Prema rečima Miroslava Sićevića, direktora Javnog preduzeća “Standard“, saobraćaj u opštini Bačka Palanka, odvija se usporeno, ali nema informacija o eventualnim zastojima.

Prema podacima dobijenim od nadležnih iz Vodoprivrednog društva “Dunav“, stanje na delu Dunava kod Bačke Palanke je redovno.

“Na ovom delu vodostaja, na snazi je redovna odbrana od leda. Manja količina leda koncentrisala se oko mosta, ali to ne predstavlja problem. Reka Dunav, na delu toka kod Bačke Palanke je protočna“, potvrdio je za Radio-televiziju Vojvodine Ivan Jatić, rukovodilac sektora za odbranu od poplava u ovom preduzeću.

Izvor: rtv

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here