Ledolomci načeli čep u Daljskoj krivini, kod Bačke Palanke redovno

0
1621

Mađarski ledolomci koji su i tokom noći razbijali ledenu barijeru u Daljskoj krivini na Dunavu, probili su se kroz četiri kilometara leda i napreduju prema kraju barijere, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine. Mađarska je poslala je još dva ledolomca u Srbiji koji će pomoći u razbijanju leda na Dunavu, saopštile su mađarske nadležne vlasti.

Bač, 17. januara 2017 – Ledolomac iz Madjarske razbija ledenu barijeru na Dunavu kod Kamarista i Dalja. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb

Kod Bačke Palanke stanje redovno

Prema informacijama dobijenim od nadležnih iz Vodoprivrednog društva „Dunav“, stanje na delu Dunava kod Bačke Palanke za sada je redovno.

„Na ovom delu vodostaja, na snazi je redovna odbrana od leda. Manja količina leda koncentrisala se ispod mosta, koji vodi od Bačke Palanke do Republike Hrvatske, ali to za sada ne predstavlja problem“, rekao je Ivan Jatić, rukovodilac sektora za odbranu od poplava u ovom preduzeću.

„Reka Dunav, na delu toka kod Bačke Palanke je protočna. Kada čep u Daljskoj krivini u potunosti bude probijen, a led krene da se spušta niz Dunav, pratićemo situaciju“, naglasio je on i dodao, da su u stalnom kontaktu sa ledolomcima, koji za sada dobro napreduju na Daljskoj krivini i da se kreću ka kraju barijere, duge petnaest kilometara.

Izvor: RTV

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here