Trojica migranata izbodena noževima u Šidu!

1019

U tuči migranata koja je u ponedeljak uveče dogodila u Šidu, a u kojoj su korišćeni i noževi, povređena su trojica mladića.


U Tuči su učestvovala četvorica Alžiraca.

Povređeni su smešteni u bolnicu u Sremskoj Mitrovici, a migrant za koga se pretpostavlja da je izazvao incident pobegao je.

Policija je izvršila uviđaj.

Carinici su juče na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj devet ilegalnih migranata da sakriveni u kamionskim prikolicama među robom ilegalno uđu na teritoriju EU, saopštila je danas Uprava carina.


Carinici su u tovarnom delu bugarskog kamiona, medju ženskim kožnim torbama, repromaterijalom za izradu cipela i stolarijom pronašli šest ilegalnih migranata iz Avganistana.

Kamion je prolazio kroz Srbiju na putu iz Bugarske ka Italiji, a detaljno je pregledan zbog vidljivog oštećenja carinske sajle.

Šest maloletnika izmedju 15 i 17 godina u prikolicu sa robom su ušli tako što im je neko pomogao da preseku carinsku sajlu, koju je potom zalepio super lepkom, saopštila je Uprava carina

Oko podneva istog dana detaljno su pregledana i dva kamiona crnogorskih registarskih oznaka, koji su natovareni sredstvima za pranje i čišćenje bili na putu ka Nemačkoj.

U tovarnom prostoru jednog kamiona pronadjena su dvojica muškaraca iz Avganistana od 22 i 30 godina. Medju paletama sa deterdžentima i sredstvima za čišćenje u drugom kamionu bio je sakriven 25-godišnji mladić iz Pakistana.

Kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona prave u blizini graničnih prelaza da se sakriju medju robom i na taj način domognu EU.

Migrante je po otkrivanju preuzima policija.

Izvor: Tanjug/RTV

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here