Muke pivničkih osnovaca od WC-a do sale

2469

PIVNICE – Oko tri stotine učenika u Osnovnoj školi „15. oktobar“ u Pivnicama, svakodnevno bez obzira na vremenske uslove, napušta školske prostorije, kako bi otišli do toaleta, udaljenog stotinak metara od škole. Inače, ovo je jedna od retkih seoskih škola koje imaju salu za fizičko, ali je đaci od njene izgradnje pre desetak godina ne koriste, jer sala nema upotrebnu dozvolu.
Još prilikom izgradnje učeničkih toaleta u Osnovnoj školi „15. oktobar“ u Pivnicama, u njima nije sprovedeno grejanje, a ove zime smrzla je i voda, tako da su bili potpuno neupotrebljivi.

„Imamo nalog sanitarnog inspektora, koji insistira da se ovaj problem što pre reši. Njegov predlog je da se toaleti za učenike izgrade u samoj zgradi ili uz zgradu“, kaže za Radio-televiziju Vojvodine Tatjana Nađ, direktorka škole.

Đaci su jednoglasni u želji da njihova škola dobije nove toalete. Neretko se kažu dešava, da mlađi učenici ne stignu na vreme do toaleta, zbog čega se često nađu u veoma neprijatnoj situaciji.

Škola u Pivnicama ima fiskulturnu salu, međutim, časovi fizičkog u hladnim zimskim danima, odvijaju se na otvorenom, jer sala za fizičko nema upotrebnu dozvolu.

„Zahvaljujući lokalnoj samoupravi Bačka Palanka, uspeli smo da obezbedimo sredstva za sanaciju, odnosno zamenu krova. Takođe, ugradićemo rezervoar za vodu, jer je pritisak vode slab u celom selu i nismo mogli dobiti dozvolu protivpožarne inspekcije. Ta sredstva su u iznosu od šesnaest miliona dinara“, navodi Nađ.

U školi nas uveravaju da će fiskulturna sala biti rekonstruisana u narednih mesec, dva, a učenički toaleti uz pomoć Pokrajinske vlade, biće osposobljeni do početka nove školske godine.

Izvor: RTV

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here