Zašto danas nema vode u Bačkoj Palanci?

3123

ZVANIČNO OBAVEŠENJE JKP „KOMUNALPROJEKT“: Na osnovu konkursa koji je prethodne godine raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštini Bačka Palanka dodeljena su sredstva za projekat koji danas sprovodimo u delo, a zbog čega je danas grad bez vode“.

Fotografija sa današnjih radova/ Služba JKP „Komunalprojekt“

Sam cilj projekta jeste ugradnja opreme na javnu vodovodnu mrežu kako bi se uspostavile zone potrošnje, a sve to u svrhu smanjenja gubitaka u vodovodnom sistemu.
Vrednost samog projekta iznosi blizu 10 miliona, od čega je 20% opredeljeno iz opštinskog budžeta, a preostali iznos obezbeđen je po pomenutom konkursu.
Ovim projektom grad je podeljen na četiri zone potrošnje vode i to su Industrijska zona, Stara Palanka, Centar i Nova Palanka sa Sinajem.


Pomoću elektromagnetnih merača protoka i uređaja za određivanje pritiska u mreži, koji su postavljeni na 6 lokacija u gradu, dispečerski servis na Fabrici vode kontinuirano će pratiti potrošnju i pritisak vode u javnoj vodovodnoj mreži i na taj način kvarovi na javnoj mreži će biti lakše uočljivi, a samim tim će i reakcija biti brža i efikasnija.


JKP „Komunalprojekt“ svakodnevno radi na usavršavanju obavljanja svih delatnosti i ide u korak sa vremenom prateći trendove koji olakšavaju poslovanje, a pospešuju efikasnost samog preduzeća.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here