U Bačkoj Palanci tokom zime zamenili 20 igrača

0
1729

 OFK Bačka već završila prelazni rok i s optimizmom čeka nastavak sezone

FOTO: D. Žarković

Za OFK Bačku prelazni rok je praktično završen. Odgovorni u klubu iz Bačke Palanke sveli su bilans odlazaka i dolazaka igrača.

Kad se podvuče crta, čini se da superligaški debitanti imaju više razloga da budu zadovoljni. OFK Bačku napustilo je deset igrača, a isto toliko ih je stiglo na stadion „Slavko Maletin Vava”.

Deset došlo, deset otišlo

OFK Bačka je dovela golmana Ivana Konovalova (Radnički, Niš) i Nemanju Jevrića (Radnički, Berane), Kristijan Župića (Proleter,  Novi Sad), defanzivci Marko Vidović (Sinđelić, Beograd), Dušan Mijić (Krupa), vezisti Milan Makarić (Spartak ŽK), Uroš Stepanović (Kolubara,  Lazarevac), Darko Bošković (Mladost Doboj), napadači Milan Stavrić (Dinamo Vranje) i Bizmark Apija (Proleter, Novi Sad).

Klub su napustili: Miloš Stepandić, Stefan Čupić, Mladen Galić, Zoran Milovac, Arton Zekaj, Miloš Josimov,  Goran Smiljanić, Dane Dukić, Miroslav Bjeloš i Nikola Mojsilović.

– Nadamo se da će novajlije uz starosedeoce ostvariti zajednički cilj, odnosno sačuvati status superligaša. Sadašnjem igračkom kadru priključiće se i dvojica rekonvalescenata. Luka Miljević vratiće se u martu posle oporavka od operacije meniskusa, dok će mesec kasnije biti spreman i Ivan Rogač, iza koga je operacija ukrštenih ligamenata – ističe Lazar Vještica, tehnički direktor OFK Bačke.

Nedelju dana ostalo je do nastavka sezone. Predstojeći dani do premijere sa Borcem trebalo bi da pokažu da li će se novajlije uklopiti u tim.

– S obzirom da se radi o iskusnim igračima, ne samo na domaćoj već i međunarodnoj sceni, nadamo se da će brzo adaptirati na naše zahteve. Optimizam nam ulivaju i pripremne utakmice. Novajlije su se na proverama pokazale veoma dobro. Upravo iz tih razloga svi u klubu verujemo da će se preostali deo prvenstva, kao i plej-aut za nas da se  završi na najbolji mogući način – jasan je Vještica.

Tokom zime nisu usledile promene samo u igračkom kadru, već i stručnom štabu. Bojan Ofenbeher i Novak Malataški pomažu Zoranu Govedarici od početka zimskih priprema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here