„Koreni“ nas predstavili i u Kraljevu

0
1974
"Koreni" - fotografija sa festivala

Bačkopalanačko Udruženje veterana folklora „Koreni“ iz Bačke Palanke proteklog vikenda učestvovali su na četvrtim sustretima veterana pod nazivom „Kad zaigra i staro i mlado“ koji su se održali u Kraljevu.


Ova manifestacija je održana u organizaciji Udruženja „Riznica“ iz Kraljeva.

Ovo je drugi put kako „Koreni“ uzimaju učešće u ovoj manifestaciji koja za cilj ima predstavljanje kulture, nošnji i igara iz svih podneblja sa teritorije nekadašnje Jugoslavije. Ovaj festival je ove godine okupio 37 kulturno-umetničkih društava sa preko 700 učesnika iz cele Srbije i inostranstva.

Folklorni ansambl „Koreni“ se predstavio sa koreografijom „Vlaške igre“ i kako ističu prezadovoljni su nastupom i organizacijom na festivalu. Planiraju i sledeće godine još bolji i energičniji nastup.


Iako su „Koreni“ relativno mlado udruženje oni se diče elanom i energijom koja zrači na njihovim druženjima, probama i nastupima. Pozivaju sve koji vole tradicionalnu igru i pesmu da im se pridruže. Probe se održavaju svakog utorka u 22 časa i petkom od 21 čas u sali Osnovne škole „Heroj Pinki“ u Bačkoj Palanci.


Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here