Humanost na delu – Palanka u borbi protiv raka

0
4556

Danas je ispred zgrade Opštine Bačka Palanka obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Posetioci su imali priliku da kupe balon ili promotivne artikle organizacije NURDOR i tako daju svoj doprinos izgradnji novog Dečijeg onkološkog odeljenja u Nišu.

Humanitarni skup je deo kampanje „I ja se borim“ koja ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece. Oboleloj deci mora biti dostupno adekvatno lečenje i nega i nijedno dete obolelo od malignih bolesti ne sme da pati više nego što mora usled težine same bolesti. Ovako koncipirana vizija NURDOR-a insistira da svakom detetu i porodici bude pružena pomoć kako bi što lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje.


Organizator ove manifestaciji je organizacija NURDOR uz podršku Opštine Bačka Palanka. Opština Bačka Palanka se priključila ovoj organizaciji prošle godine i ovo je prva po redu manifestacija koja se organizuje u našoj opštini kako bi se obeližio Svetski dan dece obolele od raka.

Program manifestacije je vodila Nataša Dorić – predsednik KUD-a „Nebojša Nedimović“ iz Tovariševa, takođe član NURDOR-a, i rekla nam je više o današnjem događaju:

„NURDOR je prošle godine na isti datum posetio našu opštinu i mi znamo da je ova organizacija postojala i ranije, ali sada smo odlučili aktivno da se uključimo u njen rad. Nastojaćemo da u narednom periodu da kao opšitina i kao roditelji da se svake godine sa mališanima i njihovim roditeljima upustimo u ovu borbu. Planiramo da nam ovo postane tradicija, znači da ćemo svake naredne godine na ovaj dan biti ispred Opštine i zajedno se boriti. Sandra Jovičin je član uduženja NUDOR ogranizacije i koja ima dete koje je obolelo, ali se stoički bori sa ovom bolešću. Svi koji žele da nam se priključe ili da čuju savete mogu da joj se obrate“, rekla je Nataša kroz suze.

– Svi oni kojima je potrebna pomoć, a koji se nalaze u ovoj situaciji mogu se obratiti i meni – istakla je Nataša Dorić.

Nataša je napomenula da je Kulturno-umetničko društvo „Mileta Protić“ iz Tovariševa, gde je ona predsednik promenilo naziv i da se od decembra meseca prošle godine zove KUD „Nebojša Nedimović“. Nebojša je dečak koji je od svoje osme godine igrao u našem ansamblu i koji je oboleo od raka mozga i koji je nakon godinu dana preminuo. On je bio sa nama prošle godine i pokazao kako se bori, ali nažalost je izgubio bitku. U znak pažnje i ljubavi prema njemu smo preimenovali naše udruženje u njegovu čast.

Oni koji žele da kontartiraju NURDOR organizaciju mogu da to učine putem facebooka. Kliknite OVDE za više informacija.

Ovaj događaj uveličali su KUD „Abrašević“ iz Bačke Palanke i KUD „Nebojša Nedimović“ iz Tovariševa. U 13 časova svi koji su kupili balon podrške imali su mogućnost da zajedno puštaju balone u čast svoj onoj deci koja nisu više sa nama i podrška onima koji nisu više sa nama.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here