Mlada pesnikinja predstavila svoju prvu knjigu

0
1227
Promocija knjige Jasmine Jajčević

„Zbirka poezije „Divlja balerina“ je njena prva knjiga, član je Književnog kluba DIS već 5 godina. Prve stihove je pisala još kao devojčica, a prava ljubav prema pisanju je počela u srednjoj školi.  Iako veoma mlada, usmerila se u svet ljubavi prema pisanoj reči i, kako ona ističe, inspiraciju pronalazi u svemu što je okružuje. 

„Moj opšti utisak promocije zbirke poezije „Divlja balerina“ je da je veče bilo izuzetno uspešno. Sve je bilo baš onako kako sam zamislila. Raspoloženje je bilo emotivno i opušteno. U publici su se smenjivali suze i smeh“.

Promocija knjige- biblioteka Veljko Petrović- nastup Kluba klasične gitare AKORD

„Atmosferu na promociji je upotpunio Klub klasične gitare Akord, na čelu sa Markom Šalićem koji su podigli ceo događaj na viši nivo. Drago mi je pre svega što su se ljudi odazvali u tolikom broju, a najviše me čini srećnom što su svi otišli kući ispunjeni i sa osmehom na licu“, rekla je Jasmina povodom ovog događaja.

„Zaista posebno veče koje ću uvek pamtiti. Moji dalji planovi su da nastavim ovako. Da mi ne nedostaje inspiracije i da nastavim da budim posebne emocije u ljudima koji čitaju moju poeziju. Moja odluka je da moj prvenac ne prodajem, već poklanjam. Želim da približim ljude poeziji. Takođe želim da ih upoznam sa mojim radom i prikažem se u što boljem svetlu. Svi koji žele primerak, mogu da mi se obrate rado ću im pokloniti „Divlju balerinu“, istakla je ona.

Jasmina potpisuje svoju knjigu

Jasmina o pisanju:

Pisanjem stvaram novi svet. U mom svetu lepota trena ima krila. Govorim kricima tišine i vrištim nežno. Odvija se borba čarolije, a krik veštice zvuči kao čista ljubav. Čovek govori nemuštim jezikom, sanja gubilište i božanske oči. Raj je u blatu, anđeli vrište, zvezde su blesave, sunce je ljubičasto, a uspavanka naopaka. Čak je i kralj mrava krunisan mojim snovima. Dok pišem stalno se igram… Poigravam se rečima, oblicima, pojmovima i vešto krijem svoja najdublja osećanja u stihovima. Govorim o strahu, nadi, ljubavi, bolu. Maštam. Pokušajte i vi! Igrajte se, maštajte!

Budite slobodni da budete sve što poželite. Stvorite svoj svet. Vidite da je sve moguće, u tome se krije lepota pisanja. Ko zna, možda i vi poželite da menjate svet. Da budete proleće, zvezda i zaborav.

Sledite Jasminin primer i probajte da stvorite svoj prelepi svet pisanom rečju…


Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here