Mladenovo: Otpadne vode ozbiljan problem!

2973
Mladenovo - problem otpadnih voda

Stanovnici Mladenova već više od godinu dana imaju problem sa kanalizacijom i mole za pomoć nadležne!

Stanovnici Mladenova su se udružili i skupljaju peticiju za rešenje problema koje nije karekteristično za 21. vek. Kanalizacija u Mladenovu plavi dvorišta, objekte i suterene, jer pumpa nema snage. Kanal preliva, nije povezan sa Dunavom i usled vremenskih nepogoda u letnjim mesecima, svu vodu vraća nazad. Ona se ispusti pred stambene objekta i u selu postoji malo jezero otpadnih voda.

Kako oni navode, kanalizacija je puštena u rad, a oni ne mogu više da izdrže smrad koji se širi selom.

Prvobitni izvođač radova bio je „Graditelj NS“ iz Novog Sada. Ko je bio naručilac radova, kako je objekat pušten u rad i kako je dobio upotrebnu dozvolu, to oni ne znaju. Znaju samo za svoj problem.

“Komunalprojekt“ je krajem prošle godine od Mesne zajednice Mladenovo, preuzeo poslove komunalnih delatnosti, što građanima daje nadu da će ovaj problem biti trajno rešen.

„Sada su počeli su da saniraju problem, ispumpali su vodu i obećali da će problem rešiti u celosti. Pokrenuli smo peticiju da se to pitanje, koje je postalo nesnošljivo za celo selo reši već jednom ili da se kanalizacija koja je bespravno puštena u rad ugasi dok se ne privede nameni u celosti. Za sada smo prikupili već oko 300 potpisa i ne planiramo tu da se zaustavimo“.

„Pustili su kanalizaciju bez upotrebne dozvole u rad, a da ni separator za preradu otpadnih voda nije postavljen ni do dan-danas“, ističe ogorčeni meštanin Mladenova.

„Nadamo se da će ovo naše obraćanje uroditi plodom kod nadležnih, a to je sad „Komunalprojekt“ i da će se rešiti ova agonija“, ističe naš pratilac koji je želeo da ostane anoniman.

Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here