Da li u Bačkoj Palanci nedostaje semofora?

1347

U Bačkoj Palanci ima nekoliko izuzetno frekventnih raskrsnica u samom centru grada, koje nemaju semafor. Učesnicima u saobraćaju one stvaraju velike probleme, jer i pored dodatne pažnje vozača i pešaka, neretko dolazi do saobraćajnih nezgoda.


“Najkritičnije raskrsnice u Bačkoj Palanci su na uglu ulica Kralja Petra Prvog i Žarka Zrenjanina, kao i raskrsnica na uglu ulica Žarka Zrenjanina i Jugoslovenske armije. Te raskrsnice će među prvima u gradu dobiti semafore“, kaže za RTV Milorad Paripović, član Opštinskog veća zadužen za saobraćaj.

Zahtevi građana za postavljanje semafora na pojedinim raskrsnicama, potpuno su opravdani, jer neretko dolazi do saobraćajnih nezgoda, čak i sa smrtnim posledicama.

“Do kraja godine biće izrađena strategija o bezbednosti saobraćaja u opštini Bačka Palanka, jer ovo kako sada funkcioniše nije dobro. Tada ćemo precizno znati na kojim će još raskrsnicama, osim navedenih, u strogom centru grada biti postavljeni semafori“, ističe Paripović.

Podatak da u Bačkoj Palanci ima 336 raskrsnica, a samo 13 semafora, ozbiljno dovodi u pitanje bezbednost svih učesnika u saobraćaju i dovoljno govori o neophodnosti postavljanja saobraćajne signalizacije na najprometnijim raskrsnicama.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here