Održan Disov san

0
1922
U petak, 10. marta održana je manifestacija „Disov san“ u Muzeju grada Bačka Palanka. Organizatori ovog događaja su bila Udruženja Književnih klubova DIS iz Bačke Palanke, Jovan Dučić iz Gajdobre i Lenka Duđerski.
Disov san je manifestacija koja se organizuje godinama unazad, na kojoj pesnici recituju svoje stihove i predstavljaju svoje radove.

Ovom prilikom je učestvovalo oko dvadeset pesnika koji su u toku večeri recitovali svoje pesme. Veče je otpočelo uz Ognjena Ognjanovića koji je goste oduševio muzikom sa gajdama. U toku večeri goste su zabavljali Klub klasične gitare „Akord“ i Goran Jović na gitari.

Ognjen Ognjanović sa Gajdama
– Ispred Književnog kluba „Jovan Ducić“ iz Gajdobre učestvovali su Mira Grk, predsednica kluba, kao i Dragan Bozalo.
– Ispred Književnog kluba „Lenka Dundjerski“ iz Čelareva učestvovali su Branislav Latinović, predsednik kluba kao i Bojana Kovačević i Zdravko Lukač.
 
– Od članova iz Književnog kluba „Dis“ iz Bačke Palanke učestvovali su Ana Tadić, Jelena Lazarević, Jasna Kotarlić, Vesna Tadić Menčik, Jasmina Jajčević, Mirko Ninković, Ivan Perišič, Vasilije Papić, Miroslav Nikolić, David Bošnjak i predsednik kluba Nenad Neša Živkov.
Ana Tadić- KK „Dis“
Na samom početku posle gajdi predsednik Književnog kluba „Dis“ procitao je Disovu pesmu „Možda spava“
„Prezaadovoljan sam kako je veče prošlo, kao i sami učesnici. Program je trajao oko dva sata i imali smo i goste večeri – pesnike iz Futoga, Sanju Škorić i Branišu Đukića“, rekao je ovom prilikom Nenad Živkov.
Sanja Škorić čita svoje stihove
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here