Glasanje sa isteklim ličnim kartama moguće uz potvrdu

1
438

RIK utvrdila je da će birači na izborima 2. aprila moći da glasaju uz važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu na čijem je obrascu naveden JMBG.

Birači kojima su lične karte istekle moći da glasaju uz potvrdu MUP-a da su pokrenuli postupak za njihovo produženje.

„Ovim rešenjem, koje je jednoglasno doneto, pokrili smo sve slučajeve i neće biti duskriminacije u bilo kom smislu“, rekao je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević na sinoćnjoj sednici RIK-a.

RIK je utvrdio da će glasanje održati 2. aprila od 7.00 do 20.00 časova, a birači bi trebalo da dobiju obaveštenje sa adresom biračkog mesta na kojem će moći da glasaju, ali nisu dužni da to obaveštenje ponesu na biračko mesto.

RIK je takođe odredio da birači koji nisu u mogućnosti da iz zdravstvenih razloga dođu na biračko mesto, kao osobe sa invaliditetom i stare nemoćne osobe, mogu da glasaju ako o tome obaveste birački odbor na dan glasanja do 11.00 sati.

Birači sa invaliditetom mogu da na biračko mesto dođu uz pomoć psa vodiča, kao i da umesto ličnog potpisa koriste pečat sa potpisom odnosno ličnim podacima.

Na sednici RIK je opredelio da će pripadnici Vojske Srbije moći da glasaju na 67 biračkih mesta određenih rešenjem RIK-a.

 

Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here