четвртак, април 25, 2024
Насловна Општина Челарево Čelarevo: Jovanu Bulajiću poklon da čuje svaki zvuk

Čelarevo: Jovanu Bulajiću poklon da čuje svaki zvuk

4751

Učenik iz Čelareva deveti dobitnik slušnih aparata.

Porodicu Bulajić je o ovoj jedinstvenoj humanitarnoj akciji, u okviru koje će za godinu biti podeljeno ukupno 100 slušnih aparata, obavestila Jovanova razredna.

– Profesorka Milica Medić je našeg Jovu i prijavila za učešće u ovoj humanoj i lepoj akciji, jer je videla da je dobar, vredan i da dobro uči – kaže, za „Novosti“, Jovanova majka Dragana, i dodaje da mu postojeći aparati u poslednje vreme nisu odgovarali.

– To je to. Sada čujem pravi i čist zvuk – rekao je ovaj sedamnaestogodišnji mladić.

Jovanova majka kaže da je primetila da joj sin ne čuje kad je imao dve godine. Na pregledu je utvrđeno veliko oštećenje sluha na oba uha, tako da je odmalena počeo da nosi slušne aparate i da ide na govorne vežbe.

Uprkos tom problemu, bio je odličan učenik OŠ „Jovan Popović“ u Novom Sadu, do koje je, u pratnji svoje mame, svakodnevno putovao iz Čelareva.

– U školi su mu bolje išli matematika i prirodni predmeti, jer je potrebno manje govora nego na društvenim. A onda je upisao srednjoškolski smer za tehničara grafičke proizvodnje. Taj poziv mu se baš dopada – kaže majka Dragana, i napominje da će Jovo, kako mu tepaju, pokušati da upiše neku višu školu ili fakultet.

Starije ćerke bračnog para Bulajić, Mina (25) i Jovana (23), studentkinje su turizma i farmacije na Univerzitetu u Novom Sadu i, kako ističu roditelji, podržavaju svoga brata, kako u školi, tako i u sportskim i drugim vannastavnim aktivnostima.

Jovan i njegova majka očekuju da će mu novi aparati biti od velike pomoći u praćenju nastave, ali i u druženju s vršnjacima u Novom Sadu i Čelarevu.


Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here