Okončana istraga za ubistvo Tihomira Ponjevića iz Obrovca

4658

Ipak optužnica za ubistvo mladića iz Obrovca. Sada osumnjičen Marko Milovanov iz Tovariševa.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, posle više od godinu dana, završilo je istragu o smrti Tihomira Ponjevića (23) iz Obrovca, kod Bačke Palanke, a optužnica je podignuta protiv Marka Milovanova (38) iz obližnjeg Tovariševa.

Ponjević je usmrćen udarcem auto-dizalicom po glavi, u noći između 1. i 2. marta 2002. godine, a do pre dve godine, tačnije maja 2015, verovalo se da je mladić žrtva saobraćajne nesreće i nesavesnog vozača koji je pobegao.

Beživotno Ponjevićevo telo pronađeno je 2. marta 2002. godine na magistralnom putu u Tovariševu i tada je protiv nepoznate osobe podneta krivična prijava, zbog nepružanja pomoći povređenom.

Draga Ponjević sa sinovljevim fotografijama; Ponjević iz vojničkih dana
Foto D. Dozet
Godinama se tragalo za odbeglim vozačem, koji je, kako se mislilo, u Tolstojevoj ulici, kod broja 2, usmrtio i ostavio mladića iz Obrovca. Otac nastradalog Tihomira, sada pokojni Kosta Ponjević, od prvog trenutka je sumnjao da je njegov sin žrtva saobraćajke i bio je ubeđen da je mladić ubijen. Sada se ispostavilo da je bio u pravu, ali nije doživeo da sazna tu istinu, jer je umro 2014. godine.

I majka Draga i sestra Nevenka su tražile da krivac bude priveden pravdi i odgovara za nedelo koje je počinio.

– Samo kad sam i to doživela – suznih očiju, gledajući u sinovljevu fotografiju, govorila je pre dve godine majka Draga za Novosti, ponovo proživljavajući sinovljevu smrt kao i te 2002. godine. „Svi su govorili šta se dogodilo i ko je kriv za smrt mog Tihomira, ali niko ništa nije preduzimao“, pričala je ona.

Sestra Nevenka Knežević tada je kazala da će se na suđenju čuti mnogo toga, o čemu se prethodnih godina samo šapatom govorilo među meštanima dva sela.

– Milijardu puta smo pokušavali da rekonstruišemo tu, kako su nam rekli, kobnu saobraćajku i nikako se ništa nije uklapalo – govorila je Nevenka o svojim i sumnjama svoje porodice. – I da ga je udario retrovizor kamiona, kako se mislilo, ne bi imao samo povredu po glavi, već i na telu.

Sumnje Tihomirove porodice potvrđuje i ključna rečenica u zapisniku o uviđaju, od 5. marta 2002. godine, „da na licu mesta nema tragova saobraćajne nesreće“.Резултат слика за slučaj ubistva tihomira ponjevića obrovac

UDARCI AUTO-DIZALICOM

Milovanov se, kako saznaju Novosti, tereti da je kobnog dana, pre 15 godina, ispred lokala „Točak“, udarcem po glavi auto-dizalicom usmrtio Ponjevića. Potom ga je, kako se sumnja, automobilom prevezao nekoliko kilometara dalje, izbacio na put i ostavio.

Tihomir Ponjević je imao povredu na glavi i desnoj ruci.

Pročitaj više: UBIO GA AUTO DIZALICOM: Rešen slučaj posle 13 godina, ubica preneo telo da zataška tragove!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here