Bačku čeka rat u Surdulici

0
1239

Nakon najave potencijalnog istupanja OFK Bačka iz Super lige Srbije o kojoj će se odlučivati na vanrednoj Skupštini kluba iz Bačke Palanke zakazanoj za 30.03.2017. godine (dva dana uoči meča FK Radnik – OFK „Bačka“) fudbalske strasti u Super ligi su se uzdigle do vrhunca. Oštro je reagovao i FK „Radnik“ iz Surdulice saopštenjem za javnost koje prvenstvenoj utakmici koju će ovaj klub odigrati 01.04.2017. godine protiv OFK „Bačka“ postavlja epitet visokorizične utakmice.


Saopštenje za javnost FK „Radnik“ iz Surdulice (u celosti)

„FK Radnik“ i sportska javnost Surdulice zatečeni su neosnovanim prozivkama od strane dosadašnjih sportskih prijatelja iz Bačke Palanke u medijima.

„Sagledavajući sve činjenice koje su izrečene, a koje nas dovode do nekih eventualnih umešanosti u krojenje rezultata i bilo kakvih uticaja na dalji tok takmičenja u Super ligi Srbije, za nas su neosnovane i mislimo da su iznete na krajnje nekorektan i bezobrazan način, koji ne dolikuje rukovodstvu ekipe ovog ranga takmičenja“, navodi se u današnjem saopštenju FK Radnik.

Naglašava se da surdulički klub „ni po čemu nije zaslužio da se optužuje za nešto što nije uradio“.

„Da se podsetimo naše utakmice sa vama iz prvog dela takmičenja.

Tada vas niko nije optuživao zašto smo dobili sedam žutih kartona, zašto je dosuđen nepostojeći penal u vašu korist koji niste iskoristili i mnogo toga drugog.

Suđenje u vašu korist mogu potvrditi i mnogi drugi klubovi“, dodaje se u saopštenju.

Ovakvi pritisci na Fudbalski savez Srbije i njegove organe, poručuju iz Radnika, kao i na sudijsku organizaciju i „podizanje tenzija od strane FK „Bačka“ pred jako bitan susret za naš klub u borbi za opstanak, nikako ne doprinose regularnosti takmičenja i fer-plej borbi“.

„Poštovani sportski prijatelji iz FK „Bačka’“, ne dirajte Savez, Sudijsku organizaciju, klubove, već se osvrnite na svoj rad i pokušajte da sami rešite svoje probleme. Usmerite vašu energiju na postizanje što boljih rezultata, a ne na neosnovane optužbe ka drugima.

Krivce za vaše rezultate potražite u svojim redovima, a nas ostale pustite da radimo svoj posao i sami rešavamo svoje probleme.

Ono za šta se „vi borite“ – regularnost takmičenja, upravo vašim postupcima je već ugrožena, jer se direktno mešate u delegiranje sudija, uređivačku politiku TV Arena, odluke Saveza i njegovih komisija i drugih organa i bez potrebe uznemirujete javnost vašim bombastičnim izjavama, koje su po nama nepotrebne.

Na kraju bi naveli da je jedino mesto, na kome će se pokazati ko ispada a ko ostaje u ligi, Fudbalski teren, a fudbalska javnost Srbije će prepoznati ko po kvalitetu i zalaganju zaslužuje mesto u fudbalskoj eliti“, zaključuje se u saopštenju Uprave FK Radnik.


Kakav će epilog doneti ovaj meč koji je predstavlja direktnu borbu za opstanak dva kluba videćemo 01.04.2017. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here