Donatorska večera povodom desetog deteta porodice Adamović

2
14250

U vremenu kada u Srbiji vlada „bela kuga“ i kada se mladi sve teže odlučuju na prinovu, retkost je da porodice imaju više dece. Mnogi smatraju da je to najveći problem Srbije, a posebno Vojvodine gde je prosek novorođene dece na broj stanovnika veoma nizak.

Bačkopalanačka porodica Adamović, pozitivno „prkosi“ ovoj lošoj statistici. Naime, oni su nedavno dobili deseto dete. Zanimljivo je da su oba supružnika visokoobrazovani građani. Oboje su doktori stomatologije.

Oni daju pravi primer mladim bračnim parovima da je najveća sreća u porodici dete i da ne treba strahovati za dečiju budućnost.

Srđan (38) i Milijana (38) Adamović imaju: Dimitrija, Jovanu, Lazara, Anu, Nedeljka, Nikolu, Đurđiju, Jovana i Savu, a od nedavno su dobili i deseto dete.

Srđan je poreklom iz Subotice, a Milijana iz Bačke Palanke. Pre nekoliko godina, zbog posla su došli u Milijaninu Bačku Palanku gde sad rade i žive u iznajmljenom stanu. Sanjaju o svom domu negde na selu.

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica je gostujući na Novosadskoj Televiziji najavio da će organizovati donatorsku večeru za pomoć stambenog zbrinavanja porodice Adamović, koji trenutno žive u iznajmljenom stanu od 55m2.

2 KOMENTARA

  1. Eh kad bi u Palanci imali bar po troje dece gde bi nam kraj bio. Opstinari da resavaju probleme i kad nisu izbori pa ce biti i dece. Ja bih voleo cetvoro…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here