Ponovo veliki požar – ovaj put u Tovariševu

0
3416

„Požar na ovoj deponoji se prvi put pojavio u petak veče, i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Tovariševa ga je saniralo. Takođe je deponija gorela i u nedelju, međutim niko nije prijavio požar. Danas od 14 časova deponija gori veoma intezivno i DVD je danas prijavilo požar  Komunalprojektu i Vatrogasnoj jedinici iz Bačke Palanke“, kaže za naš portal Jelena Kojić, rukovodilac javne higijene u JKP „Komunalprojekt“.


„Ceo dan gasimo požar, i tek sada, večeras, oko 10 časova požar je saniran. U gašenju ovog velikog požara su učestvovali Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Tovariševa, JKP „Komunalprojekt“ i Vatrogasna jedinica iz Bačke Palanke. Ovo je relativno velika površina i nalazi se blizu kuća, gde je postojala opasnost za žitelje ovog sela“, kaže ona.
Jelena ističe da je uzrok požara definitivno ljudski faktor. Nemoguće je da se smeće samo zapalilo jer se nalazilo u rastresitom stanju. Kako ona priča ove nedelje su gorele tri deponije: u Tovariševu, Mladenovu i Silbašu. Još uvek se ne zna ko bi i zašto palio deponije.
Na pitanje da li su iste osobe izazvale požar u Parku prirode Tikvara, Jelena je rekla da zaista ne zna da li ima povezanosti između ovih događaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here