Završeni protesti u Novom Sadu uz manje incidente (VIDEO)

0
633
Protesti u Novom Sadu

Drugi „Protest protiv diktature“ u Novom Sadu završen je oko 20 časova, posle šetnje centralnim gradskim ulicama.


Studenti i drugi učesnici protesta okupili su se večeras oko 18 sati u kampusu Univerziteta u Novom Sadu, po drugi put za dva dana.
Kako prenosi Radio021 na samom početku protesta bilo je manjih incidenata. Dvojica mladića su vređala studente i pokušala da pocepaju transparent na početku kolone, s natpisom „Protiv sistema“.
Malobrojna policija je intervenisala, ali nije udaljila mladiće koji su nastavili da provociraju učesnike protesta.
Kolona je zatim krenula od kampusa, prošla pored zgrade Pokrajinske vlade, gde su uzvikivali „Lopovi, lopovi!“, „Ne damo Srbiju“, a potom su došli do Trga slobode.
Učesnici protesta su se zadržali neko vreme na Trgu slobode, pozvali su građane da im se pridruže u protestima, a zatim nastavili kroz Jevrejsku, preko Bulevara oslobođenja do zgrade Radio-televizije Vojvodine, gde su takođe uzvikivali parole.
 
Zatim su se, kroz Stražilovsku ulicu, vratili do centralnog gradskog trga.
Saobraćaj je bio zatvoren u ulicama kojima je kolona prolazila.

Studenti su nosili transparente „Stop diktaturi“, „Ako vam je dobro, onda ništa“, „Nije vam ovo Severna Koreja“, „Stop nepotizmu“…
Protest u toku u Beogradu
Više hiljada ljudi, pretežno mladih, koji su se u Beogradu okupili ispred Skupštine Srbije, krenuli su s Trga Nikole Pašića u protestnu šetnju glavnim gradskim ulicama. Saobraćaj je zaustavljen, a prisustvo policije nije veliko.
Demonstranti su zastali ispred Gradske uprave, gde su svoje nezadovoljstvo iskazali zvižducima. Okupljeni nose transparente među kojima su „Danas izlazim na ulicu da sutra ne bih živeo na njoj“ i „U ćošak”.
Oko 5.000 mladih okupilo se večeras u Nišu, a protesti su održani i u Subotici, Zrenjaninu, Kraljevu, Kruševcu i Novom Pazaru.
Protest ranije danas održan u Čačku
Više od 1.000 učenika srednjih škola i studenata protestovalo je danas u Čačku. Učesnici protesta su se posebno zadržali ispred zgrade lokalne samouprave, kao i ispred sedišta gradske organizacije SNS-a, gde su uzvikivali „Ua, Vučiću“, „Hoćemo posao“. Nosili su transparente na kojima je pisalo „Stop diktaturi“, „Preuzmi odgovornost, a ne sendvič“, „Sloboda medija“, „Vučić nije moj predsednik“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here