RIK poništio izbore na biračkom mestu u Bačkoj Palanci, glasanje ponovo 11. aprila

1
2844

Republička izborna komisija (RIK) prihvatila je danas prigovore kojima se poništavaju izbori na dva biračka mesta u Srbiji i donela rešenje o ponavljanju glasanja 11. aprila 2017.

Pročitaj više: Rezultati izbora u Bačkoj Palanci

Prigovor Miloša Markovića iz Beograda u vezi sa biračkim mestom broj 11. u Bačkoj Palanci je usvojen jednoglasno. Radi se o biračkom mestu u OŠ „Sveti Sava“.


Kako saznajemo na tom biračkom mestu je u toku glasanja bilo nesuglasica oko prava na glasanje pojedinih građana. Kako navodi naš izvor, bilo je više od pet glasača kojima se nije slagao jmbg sa lične karte i jmbg na biračkom spisku.

Na poziv sa glasačkog mesta predstavnici radnog tela RIK-a u opštini Bačka Palanka su stigli na glasačko mesto i doneli odluku da ovakvo glasanje nije regularno. Kasnije, kako saznajemo, usledio je telefonski poziv u kome je kontrolorima na glasačkom mestu posavetovano da sami odluče da li će dozvoliti ovakvo glasanje.


Marković je naveo da je na tom biračkom mestu u Bačkoj Palanci nekoliko osoba glasalo uprkos tome što im se JMBG razlikovao u biračkom spisku i u ličnoj karti.

Na tom biračkom mestu je predsednički kandidat Aleksandar Vučić osvojio 57,87% glasova.

Birački odbori u mestima gde su poništeni izbori za predsednika biće raspušteni i imenovaće se novi.

Glasajte: Da li ste zadovoljni rezultatima predsedničkih izbora? (ANKETA)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here