Eminentno priznanje za Jelenu Čapandu iz Bačke Palanke

3110
Jelena Čapanda iz Bačke Palanke /KKG "Akord"

Pobednica u revijalnoj kategoriji 11. vojvođanskog festivala klasične gitare koji je održan u Novom Sadu je Jelena Čapanda iz Bačke Palanke.


Snažni zamah razvoja gitarističke pedagogije i visoki interpretativni dometi gostujućih umetnika dominantno su obeležili tok ovogodišnjeg, jedanaestog po redu Vojvođanskog festivala klasične gitare, koji je tokom vikenda održan u Novom Sadu.

Na završnoj večeri festivala priređen je koncert pobednika takmičenja, na kojem su nastupili najbolje plasirani učesnici u pojedinim kategorijama. Pobednica u revijalnoj kategoriji bila je Jelena Čapanda iz Bačke Palanke.Фотографија корисника Zivojin Kuzmanovic

Ovom prilikom razgovarali smo sa Jelenom Čarapandom

„Gitaru sviram od svoje devete godine i od tada sam u Klubu klasične gitare „Akord“. Moj brat je pomalo svirao gitaru i ja sam, posmatrajući ga, poželela da mu se pridružim. I tako je počelo. U meni se razvila velika ljubav prema ovom instrumentu, pa sam počela sve više da mu se posvećujem. To se ogleda u mojim postignutim rezultatima“, priča nam Jelena.
 Zahvalnost Marku Šaliću
„Sedam puta sam učestvovala na Vojvodjanskom festivalu klasične gitare. Iako sam prethodne dve godine takođe osvojila prve nagrade, ovogodišnje takmičenje se pokazalo za mene kao najuspešnije, sa osvojenih 100 bodova. Veliki doprinos u tome svakako ima moj nastavnik Marko Šalić koji me je nesebičnim trudom i strpljenjem doveo do ove pozicije. Planiram i dalje da se bavim sviranjem i da sto više napredujem“, kaže Jelena Čapanda za naš portal.

 


Na Međunarodnom gitarističkom takmičenju “Dr Jovan Jovičić” nastupilo je ukupno 79 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Crne Gore.

Фотографија корисника Zivojin Kuzmanovic

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here