Raste broj žrtava hemijskog napada u Siriji (VIDEO)

0
188

Najmanje 72 osobe su izgubile život, a menju njima 20-oro dece, od napada hemijskim oružjem u provinciji Idlib u Siriji. Rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da snage sirijskog predsednika nisu upotrebile hemijsko oružje, već je pogođeno skladište u kom su ekstremisti čuvali hemijsko oružje.

Na amaterskom snimku vidi se trenutak, kada je prema socijalnim mrežama, bombardovana gradska bolnica.

WARNING: GRAPHIC. There was a nerve gas attack in Syria today

Just days after the Trump administration said Assad can stay in power, Assad's regime just gassed hundreds of people in the last rebel-held area in Idlib province. Trump just gave Assad carte blanche to kill as he likes. SHAMEFUL.Shared by Occupy Democrats, follow our page for more.

Geplaatst door Occupy Democrats op dinsdag 4 april 2017

 

Zločin u Kan Šeikunu stavio je u drugi plan sve druge teme na konferenciji o budućnosti Siriju, koja je u sredu završena u Briselu.

„Važno je da međunarodna zajednica pojača pritisak na sve strane uključene u sukob i na zemlje koje imaju uticaj na učesnike u sukobu. Moraju se ostaviti po strani sve razlike i mora se shvatiti da se ovaj strašni sukob mora okončati“, kaže Antonio Gutereš, generalni sekretar UN-a.

Sjedinjene Države, Francuska i Velika Britanija podnele su Savetu bezbednosti UN predlog rezolucije u kome se osuđuje napad hemijskim oružjem u Siriji i poziva na sprovođenje detaljnu i brzu istragu.

Na predhodnu verziju rezolucije UN, kojom bi se uvele sankcije režimu u Damasku, Peking i Moskva su uložili veto. Rusija je i saopštila da će nastaviti da pruža podršku snagama sirijskog predsednika Bašara al Asada. Vašington je pozvao Teheran i Moskvu da urazume Asada: „Ove gnusne radnje Bašara al Asada su i posledica slabosti predhodne administracije. Tačka. Predsednik Obama je još 2012. obećao da će upotreba hemijskog oružja biti crvena linija i ništa. Tačka“, kaže Šon Spajser portparol Bele kuće.

Sve se to događa dok predstavnici 74 zemlje traže u Briselu rešenje za državu iz koje je polovina stanovnika pobegla i koja je skoro sravnjena sa zemljom.

Stepen surovosti u sirijskom ratu je dosegao nepodnošljive razmere, konstatuju nemački mediji. Čak i ako je tačno objašnjenje iz Damaska da su pogođena skladišta hemijskih otrova u rukama pobunjenika, ostaje surovo svedočanstvo o bombardovanju i bolnice u koju su transportovani povređeni.IZVORN1
PODELI
Prethodni tekstTopot konjskih kopita danas se retko čuje
Sledeći tekstEminentno priznanje za Jelenu Čapandu iz Bačke Palanke

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here