Sanacija deponije u Despotovu se privodi kraju!

0
1613

Zvanično saopštenje JKP „Komunalprojekt“

Na osnovu inicijative novog Saveta mesne zajednice Despotovo, a u saradnji sa Opštinom Bačka Palanka, JKP „Komunalprojekt“ privodi kraju radove na sanaciji deponije koja se nalazi na ulazu u Despotovo.

Više godina u nekontrolisanim uslovima, smeće se odlagalo na improvizovanu deponiju koja se nalazi u blizini glavnog puta. Sama lokacija deponije stvarala je velike probleme jer se smeće raznosilo po putu i na taj način ugrožavalo bezbednost u saobraćaju i životnu okolinu.

JKP „Komunalprojekt“ je više puta sanirao pomenutu deponiju, međutim, u vrlo kratkom roku sama sanacija postaje neprimetna, jer se smeće iznova gomila.

Dugoročno rešenje za sanaciju jeste ograđivanje deponije zemljanim barijerama i pravljenje živog zida. Izgrađena je zemljana ograda i zasađeno je 50 sadnica Sibirskog bresta i na taj način rešili smo višegodišnji problem.

Iako je naša osnovna delatnost proizvodnja i distribucija vode, ništa manje pažnje ne posvećujemo čistoći i ozelenjavanju. Svakodnevno se brinemo da Bačka Palanka bude čista, a prolećno ozelenjavanje je u toku. U budućem periodu postavićemo naš prepoznatljiv znak – cvetno srce na uglu glavne i Uske ulice, a takođe možete da primetite da se i cvetne žardinjere već postavljaju. Pomenute žardinjere ove godine biće postavljene i u određenim naseljenim mestima u većem broju nego prethodnih godina.

Želeli bismo još jednom da napomenemo da mi nemamo drugi grad i da se tako moramo i odnositi prema njemu.

Ovim putem želimo da pozovemo sve građane da daju svoj predlog na koji način ulepšati našu opštinu putem sajta www.komunalprojekt.rs ili dostaviti u pisanoj formi na blagajnu JKP Komunalprojekt-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here