Gimnazija: Održana svečanost poetskog konkursa „Mika Antić“

0
2136

12. poetski konkurs „Mika Antić“

„ DA SAT MI POMERE, DUŽE BIH TE VOLELA“

Prošlog vikenda, po dvanaesti put, u Gimnaziji „20 Oktobar“ održana je završna svečanost Poetskog konkursa „Mika Antić“. Svojim prisustvom ulepšali su svečanost brojni finalisti koji su doputovali iz cele Srbije: iz Zmajeva, Srbobrana, Inđije, Beograda, Valjeva, Čačka, Vrbasa.

„Posebno smo se obradovali mladim pesnicima koju su nas posetili drugi i treći put i postali naši stalni gosti. Bili su tu i bivši i sadašnji đaci i profesori i brojni prijatelji Gimnazije“, ističu iz ove škole.

U prepunoj Plavoj sali prisutinima se obratila Tamara Antić, direktorica škole, a zatim nešto više o Konkursu iznela učenica Jelena Ćorović. Kraći kulturno-umetnički program pripremili su članovi muzičke i dramske sekcije. Pesmu „ Plava zvezda“ Jovana Adamova na tekst Mike Antića i „ Šašavu pesmu“ otpevale su i odsvirale Isidora Duvnjak, Anja Vraneš, Sofija Vesković, Milica Delić, Katarina Šobot, Nikolina Novaković i Monja Puškar.

Učenici su recitovali stihove posvećene Miki Antiću, između ostalog „Nepovratnu pesmu“ i „Besmrtnu pesmu“. To uživanje priredili su recitatori: Ana Lemić, Anđela Ranđenović, Vojislav Jošić, Tijana Veselinović, Jelena Simikić, Nemanja Karanović i Stefan Štrbac.

U holu škole povodom Konkursa oraganizovana je i likovna kolonija na kojoj su učenici ilustrovali pobedničke pesme. Bilo je mnogo zainteresovanih gimnazijalaca iz različitih odeljenja.

„Veoma smo se obradovali što su se ove godine srednjoškolci javili u znatno većem broju, pa smo njima dali prednost-nagrađeno je njih šestoro. Za najbolju pesmu Konkursa žiri je odabrao pesmu „ Kod“ Katarine Lazić, učenice Fililoške gimnazije u Beogradu.

„Zahvljujemo se svima koji su doprineli da ova naša svečanost i dalje traje i okuplja sve ljubitelje umetnosti, a to su članovi Aktiva srpskog jezika Miljena Leškov, Marjana Đumić, Radmila Kuzmančev, Olja Nađ, profesori srpskog jezika i književnosti, Biljana Radović, psiholog škole, Bojana Parabucki, školski bibliotekar, Koviljka Kozomora, profesor likovne kulture, Snežana Žujić, profesor muzičke kulture i Tamara Antić, direktor škole“, navode iz Gimnazije „20. Oktobar“.


Rezultat slika za mika antić pesma

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here