Plaćen stan čeka 11 godina

2788

Borba za stan solidarnosti u koji je Stevan Nježić, sa još 30-ak stanara, trebao da se useli pre 11 godina za ovog Bačkopalančanina, kako on kaže za Dnevnik, sve više liči na borbu sa vetrenjačama.


Od nedavno ovaj čovek na početku sedme decenije ostao je i bez posla, jer je u fabrici proglašen za tehnološki višak, a do penzije mu je ostalo još tri godine. Veli da je dobio otpreminu, ali je dobar deo toga novca kojim bi preživljavao do prve penzije, morao da uplati banci kako bi do kraja isplatio kredit koji je svojevremeno podigao kako bi isplatio polovinu iznosa potrebnog za stan solidarnosti.

Dodaje da ga je muka naterala da već nekoliko dana dolazi pred zgradu Opštine i tihim protestom ukazuje na presporo rešavanje problema stanova solidarnosti u Bačkoj Palanci.

Резултат слика за Плаћен стан чека 11 година„Svakom je svoja muka najveća, pa tako i meni mada ima još dosta oštećenih, jer zgrada solidarnosti koja je ozidana, ali nije završena u ovdašnjoj Ulici cara Lazara 68-70 ima 36 stanova“, kaže Nježić i dodaje da su neki od njih isplatili, ili još isplaćuju svoje stanove koje su se gradili preko, sada ugašenog, opštinskog Fonda za izgradnju stanova solidarnosti, a nisu završeni.

„Ti ljudi još žive kao podstanari i plaćaju kirije. Muka je to, jer ja sam i bolestan čovek, a na koja god vrata pokucam nema odgovora kada će i da li će naš problem biti rešen“, veli Nježić.

stanovi solidarnost bačka palnaka
Zgrada sa nedovšenim stanovima

U lokalnoj samoupravi mu kažu da je ceo predmet pred pravosudnim organima, a on se pita dokle će trajati taj spor između izvođača radova, investitora, opštine.
„Pisao sam na mnoge adrese, tražio podršku, a jedino sam od predsednika opštine dobio odgovor u kome me on podseća da rad tužilaštva i suda nije pod ingerencijom opštine, te da kao predsednik ne može da utiče na rad pravosudnih organa“, dodaje Nježić.


Da podsetimo

Kupci stanova solidarnosti u Bačkoj Palanci nikako da dođu do krova. Prema ugovorima trebali su da se usele još 2006. godine. Izvođač radova otišao u stečaj.

Svoj deo para za stanove uplatilili su na vreme, kao i firme u kojima su bili zaposleni, a drugu polovinu platio je, kako su informisani, Opštinski fond solidarne stambene izgradnje. Međutim izvođač radova, firma „Zečević“, otišla je u stečaj, a zgrada je ostala nezavršena.

SAMI ČUVAJU ZGRADU

Zgrada sa 29 stanova solidarnosti izuzeta je iz stečajne mase, ali je bez vlasnika. Obijana je više puta i iz nje su odneti izolacioni materijali i instalacije. Fond solidarnosti je odbio da preuzme odgovornost za zgradu, tako da su se stanari sami organizovali da zaustave dalje pljačku.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here