Osmaci su danas polagali probne testove

0
823
Đaci- OŠ Desanka Maksimović Bačka Palanka

U osnovnim školama u Bačkoj Palanci osmaci su danas polagali test iz maternjeg jezika i kombinovani test u okviru probnog završnog ispita.


Test iz maternjeg jezika počeo je u devet i trajao do 11 sati, dok je pola sata kasnije počeo kombinovani test sa pitanjima iz istorije, geografije, biologije, fizike, hemije…

Budući mali maturanti juče su polagali test iz matematike.

Cilj probnog testiranja je da se vidi koliko učenici znaju i da se upoznaju sa načinom tesiranja. Test iz matematike i kombinovani test isti su za sve učenike, dok je test iz maternjeg jezika različit, jer svaki jezik ima svoje specifičnosti.

-Kako navodi Miroslava Perak, direktorica Osnovne škole Desanka Maksimović iz Bačke Palanke, u toj školi je danas 67 đaka polagalo probni test iz sedam predmeta. Testovi su na sigunom i rezultati će biti poznati za sedam dana, gde će nakon toga biti obrađeni.

škola desanka maksimović
Osnovna škola Desanka Maksimović

„Očekujem da rezultati budu dobri, vredno smo radili ove godine, ali svakako da budu lošiji nego na završnom ispitu. Suština ovih testova jeste da uvidimo koje su slabije tačke u znanju učenika i da poradimo na njima, kako bi ih što bolje pripremili za završni ispit“, napominje direktorica.


Završni ispit za male maturante zakazan je za 14, 15. i 16. jun. Prvog dana radiće se test iz maternjeg jezika, drugog test iz matematike, dok je za treći dan zakazan kombinovani test.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here