Pioniri (2002) Feniksa postigli veliki uspeh i plasman na državno prvenstvo

0
2637

Juniori 1998 su dočekali ekipu KK Budućnost. U duelu dve ravnopravne ekipe rezultat je bio uglavnom izjednačen u toku prvog poluvremena, da bi početkom poslednjeg dela igre gosti iskoristili nekoliko grešaka domaćina i napravili deset poena razlike koje su uspeli do kraja utakmice da sačuvaju i pobede sa 79:84.

Kadeti 2001 su gostovali u Subotici ekipi KK Spartak. Samo u prvom periodu su igrači Feniksa uspeli da pruže otpor domaćinu koji od druge četvrtine uspevaju da naprave razliku koju su povećavali do kraja i zasluženo pobedili sa 76:56.

Pioniri 2002 su imali dva teška gostovanja. Potrebne su bili obe pobede da bi se plasirali na državno prvensto. Prvu od dve utakmice su igrali u Subotici protiv ekipe KK Spartak. Bila je to veoma važna utakmica za Feniks, pa je sam početak malo sputao goste na ovoj utakmici. Već u drugom periodu igrači Feniksa se oslobađaju pritiska i počinju da igraju kvalitetnu košarku. Prave veliku razliku, koja je do kraja samo rasla. Feniks je sasvim zasluženo pobedio sa 84:58 i došao na samo jednu pobedu do plasmana na državno prvenstvo.

Ova generacija je poslednju utakmicu odigrala u Pećincima protiv ekipe KK Srem Basket. U ovom meču, iako su bili gosti, košarkaši Feniksa su bili favoriti. Taj epitet su i opravdali. Od samog početka su poveli i svaki deo igre do kraju utakmice dobili i na kraju ubedljivo pobedili sa 94:68.

Sa ovom pobedom ova ekipa je postigla najveći uspeh u mlađim kategorijama Feniksa. Ovaj uspeh su ostvarili igrači: Pilipović Strahinja, Rodić Mihajlo,Kumović Ranko, Ivanović Aleksa, Šešum Miloš, Jelić Marko, Petrović Lazar, Marjanović Milenko, Zečević Luka, Knežević Aleksandar, Golušin Nemanja, pod vodstvom trenera Branislava Žarkovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here