Gori deponija u Pivnicama!

1
2872

Kako saznajemo sa lica mesta, danas, u 13 časova, u Pivnicama je na deponiji izbio veliki požar. Požar još uvek saniraju vatrogasci iz Despotova, Silbaša i Bačke Palanke.


Deponija se nalazi relativno blizu naseljenog mesta, i kako kažu stanovnici Pivnica, na svu sreću vetar duva u suprotnom pravcu od sela i ne nanosi dim na naseljeno mesto. Ali vetar pojačava širenje požara.

Kako navode meštani, požar nije podmetnut ovoga puta, kao što je bio slučaj prethodnog meseca u ostalim naseljenim mestima opštine Bačka Palanka. Kako kruži priča po selu, neko od meštana iz Štefanikove ulice je palio nešto, verovatno travu i vatra je tom prilikom zahvatila deponiju i raširila se.

Deponija nije legalna, nego je divlja i, kako saznajemo, s godinama raste i nagomilava se sve veća količina smeća na njoj i nalazi se relativno blizu naseljenog mesta, čime čini opasnost po stanovnike Pivnica.

Pročitaj više:

Šta je razlog 5 požara na 3 deponije u 9 dana?

Šta kažu nadležni o čestim požarima i piromanima (VIDEO)

 

1 KOMENTAR

  1. Posledica ljudskog nemara jeste divlja deponija a uzrok je neodgovornost i dugogodisnji trud da se obmanjuju stanovnici Pivnica od strane lokalne samouprave Backa Palanka. Hvala Vam sto nas trujete sa divlje deponije …uglavnom otpadom a danas dimom… Fuskogorska bb,Pivnice jedina deponija u Srbiji sa adresom. Ana Pincir

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here