Nova Gajdobra dobija turističko-rekreativnu zonu

1
3937

Skupština opštine usvojila odluku o izradi Nacrta plana detaljne regulacije

Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine opštine odbornici su usvojili Odluku o izradi Nacrta plana detaljne regulacije turističko-rekreativne zone u Novoj Gajdobri koji obuhvata 26,05 hektara. Okvirni obuhvat prostornog plana je između sela i Kanala DTD.


Prema rečima sekretara Mesne zajednice Nova Gajdobra, Slavojke Ćulibrk, radi se o turističkom kompleksu koji je u izgradnji.
Prostorni plan je definisao pretežnu namenu zemljišta, pravila uređenja i građenja po zonama i celinama. Prema tome, zone i kompleksi turističko-rekreativnog sadržaja treba da su u funkciji sporta, rekreacije i različitih vidova turizma, kao što su izletnički, sportsko-rekreativni, kulturno-manifestacioni, lovni, ribolovni, ekološki i seoski turizam. Dozvoljena je izgradnja najraznovrsnijih objekata, kao što su izletišta, strelišta, golf tereni, bazeni, škole u prirodi i tako dalje, ali i hoteli i moteli.


Osnovni ulov je da kompleks mora biti opremljen neophodnom saobraćajnom, vodnom, energetskom i elektronskom komunikacionom infrastrukturom. Cilj izrade plana je stvaranje planskog osnova za prostorno uređenje i izgradnju na području koje je namenjeno turističko-rekreativnim sadržajima.


Sredstva za izradu plana će obezbediti Opština Bačka Palanka iz budžeta i od suinvestitora zainteresovanog za izgradnju planiranih sadržaja na ovom zemljištu, a suinvestitor je Dalibor Rodić iz Beograda.

1 KOMENTAR

  1. Ko uzima lovu,predsednik opstine,i suinvestitor,to je samo za plan,mrtvo slovo na papiru,Palanka sve sto je zapocela nista nije zavrsila,gluposti obicne prevarantske !!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here