Udruženje žena „Majčino krilo“ pomaže ugožene sa Kosova i Metohije

0
1078
Pomoć za izbegla lica i socijalno ugrožene sa Kosova i Metohije

Udruženje žena, koje postoji već više od dve decenije i koje je postalo poznato po humanitarnom radu i van granica naše zemlje, ovih dana je nastavilo sa prikupljanjem i slanjem pomoći tamo gde je ona najpotrebnija.

Naime, humane bačkopalanačke žene su zahvaljujući donatorima prikupile humanitarnu pomoć i odnele je na Kosovo i Metohiju našim najugroženijim sunarodnicima.
„Povodom uskršnjih praznika smo prikupljali pomoć za izbegla lica iz Krajine koja se nalaze u izbegličkim kampovima i za socijalno ugrožene sa Kosova i Metohije. Odneli smo pomoć na sever Kosmeta u Zupče, deci iz OŠ „Blagoje Radić“, ali i školi u enklavi „Milan Jakšić“. Pomoć je bila u vidu najosnovnijih životnih namirnica, ulja, brašna, šećera, jaja, a bilo je tu i slatkiša i sokova. Uskoro planiramo još jednom da odnesemo pomoć u ova područja, a ovom prilikom pozivamo sve humane ljude i donatore da pomognu našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji i u izbegličkim kampovima“, kaže Jovanka Ajder iz Udruženja žena „Majčino krilo“.


Ovo bačkopalanačko humanitarno udruženje se zahvaljuje donatorima – predsedniku pokrajinske Vlade Igoru Miroviću, Opštini Bačka Palanka, JKP „Komunalprojekt“, Pokretu socijalista, Željki Milošev iz Narodnog pokreta, Vojislavu Crnjanskom i Stanislavi Rakin iz „Kasice S“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here