O plasmanu među 8 najboljih u Srbiji – predsednik KK „Feniks“, Tomislav Đuretić

0
2329

Pioniri KK Feniks (2002. godište i mlađi) su prethodnog vikenda ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba, a može se komotno reći i košarke u Bačkoj Palanci. Oni su uz sve tri pobede osvojili polufinalni turnir u Nišu i time se plasirali na samu završnicu državnog prvenstva Srbije, među 8 najboljih ekipa.

O ovom uspehu smo razgovarali sa predsednikom i trenerom KK „Feniks“- Tomislavom Đuretićem.

Da bi nam što bolje dočarao o kolikom je uspehu reč, Tomislav nam je objasnio koliki je put ova ekipa prošla da bi se našla među 8 najboljih u državi.

„Pionirsko takmičenje se sastoji iz četiri etape. Prva etapa su kvalifikacije za kvalitetu ligu Košarkaškog saveza Vojvodine i ono se odvija u tri regije – Banat, Srem i Bačka. Na početku u Vojvodini je bilo prijavljeno 38 ekipa. U regionu Bačka je bilo prijavljeno 15 ekipa koje su bile podeljene u tri grupe i bilo je potrebno izboriti se za jedno od prva dva mesta da bi se obezbedio prolaz u drugi krug takmičenja. Prva prepreka je preskočena lagano sa samo jednim porazom. Samim tim smo se plasirali u deset najboljih ekipa u Vojvodini.

U drugom krugu se igralo osamnaest kola i bilo je potrebno plasirati se među četiri ekipe da bi se plasirali na polufinalni turnir Košarkaškog saveza Srbije (među šesnaest najboljih ekipa u Srbiji). Ligaški deo takmičenja nije krenuo najbolje jer smo u prvih šest kola doživeli četiri poraza, od toga dva kod kuće sa dva poena razlike, ali sve to nije demoralisalo ekipu pa su u nastavku takmičenja pokazali karakter i želju da ispune cilj postavljen pre početka takmičenja. Napravili su seriju od deset pobeda i samo dva poraza i sa skorom od 12:6 završavaju ligaški deo takmičenja na četvrtom mestu i ujedno i prolaz u treći stepen takmičenja.

Na žrebu za polufinalni turnir smo se našli sa ekipama Partizana, Crvene Zvezde, Mege, Borca, Sloge… Žreb u Kući Košarke nam je doneo sreću da izbegnemo najzvučnija imena. Izvučeno je da igramo u Nišu sa Aktavis Akademijom iz Leskovca, koja je osvojila prvo mesto u njihovoj grupi, Borcem iz Čačka, koji je osvojio drugo mesto u svojoj grupi, i ekipom Flesh iz Beograda koja je bila treća u svojoj grupi. Po toj konstalaciji snaga Feniks je bio autsajder. Ali pre turnira smo se dobro raspitali o snazi protivnika i načinu na koji igraju pa smo bili spremni maksimalno za ovaj turnir.

Očekivanja pred ovaj turnir su bila da damo svoj maksimum i da pokušamo da iznenadimo ostale ekipe. U tome smo i uspeli, pobedili smo sve tri utakmice i kao prvoplasirani se plasirali među osam najboljih ekipa“.

Pogledaj: KK Feniks (pioniri 2002.) osvojili polufinalni turnir u Nišu! U trci su za prvaka države!

Kada se vidi koje ekipe iz Srbije su na finalnom turniru, slika o uspehu momaka iz Bačke Palanke postaje jasnija.

„Finalni turnir se igra od 12.05.2017. do 14.05.2017. godine. Domaćin još nije poznat. Ekipe koje su se plasirale kao prvoplasirane su Banjica Mega, Partizan, Crvena Zvezda i Feniks, a kao drugoplasirane Difence i Sports World iz Novog Sada, Flash i Sloga iz Kraljeva“, navodi Tomislav Đuretić.

O ovom uspehu, ambicijama, planovima i košarci u Bačkoj Palanci

Ovo je ogroman uspeh, ali nije došao preko noći, iza nas je desetogodišnji rad. Ambicije su kao i do sad, da damo svoj maksimum i kad uđemo u svlačionici da sebi ne možemo ništa da zamerimo na odigranoj utakmici. A kada tako razmišljamo onda smo najjači. Sigurno da nam ovaj rezultat daje motiv da i dalje radimo marljivo i vredno, da tražimo talente i da se nadamo da možemo da ponovimo nešto slično. Što se tiče bačkopalanačke košarke, težićemo da posle kratke pauze ponovo formiramo seniorski tim i da se uključimo u takmičenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here