Održan prvi sajam cveća u Bačkoj Palanci

0
3035

Početak proleća je odličan trenutak za nabavku novih vrsta cveća i sadnica za uređenje dvorišta, terasa i travnjaka. Palančani su danas, 29.04. imali priliku da sve što im je potrebno za prolećnu sadnju i uređenje, pronađu na jednom mestu – na Sajmu cveća.


Pored cvećara, rasadnika i proizvođača dekorativnog sadnog materijala, svoje proizvode na  sajmu predstavili su i proizvođači sireva, domaćih rakija i likera, grnačarije, kao i drugih dekorativnih predmeta iz domaće radinosti.

Posetioci su imali priliku i da se zaslade

Prisutni su imali priliku da po sajamskim – sniženim  cenama kupe saksijsko, rezano i  suvo cveće. Sajam je trajao od 08 do 16 časova.

Pored cveća i opreme mogli ste da dobijete besplatne savete oko uzgoja svoje omiljene biljke.

„Mi smo prvi put u Bačkoj Palanci i ova manifestacija nas je ovde dovela, iako nismo relativno daleko, nismo dolazili ove, i možemo reći da je Bačka Palanka divno mesto. Planiramo češće da dolazimo“, kažu izlagači domaćih sireva iz Sombora.


Organizator zadovoljan odzivom

„S obzirom da je ovo prvi sajam cveća i organskih proizvoda koji je održan u Backoj Palanci i ako uzmemo u obzir loše vremenske prilike, mi smo prezadovoljni kako je sve proteklo. Ukupno je bilo 19 izlagaca i to iz Valjeva, Subotice, Stapara, Sremskih Karlovaca, Begeča, Sombora i iz naše opštine. Ovoga puta izlagano je cveće, saksije, domaća rakija, vino, med i proizvodi od meda. Sledeće godine planiramo da ponovo održimo ovu manifestaciju i da postane tradicionalni događaj u Bačkoj Palanci“, kaže za naš portal Vojislav Zubac, organizator ispred opštine Bačka Palanka.

Prenosimo deo atmosfere sa sajma:

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here