Bačka – Borac 0:1 (0:0) – (VIDEO)

829

Stadion:Slavko Maletin „Vava„

Gledalaca: 1500, glavni sudija: Danilo Grujić (Niš), pomoćnici: Milan Minić (Niš), Miodrag Zdravković (Ražanj)

Strelci: 0:1 Punoševac (72. min)

Žuti kartoni: Trivunović, Bajić, Nikolić, Bizmark, Švonja, Stepanović, (Bačka) Obradović, Mihajlović, Jovanović, Kostić (Borac)

BAČKA: Konovalov, Nikolić, Mijić, Bajić, Varga, Ilić, Bošković (od 79′ Makarić), Balabanović (od 75′ Švonja) , Luković, Trivunović (od 65′ Stepanović), Bizmark

BORAC: Mišić, Ignjatijević, Drašković, Janičić, Kostić, Živanović (od 58′ Salčić), Jovanović, Tijago, Obradović, Mihajlović (od 66′ Punoševac), Zoćević(od 58′ Marčić)


Juče je u Bačkoj Palanci, tačnije na stadionu Slavko Maletin Vava viđena jedna prava bespoštedna borba dveju ekipa koja se bore za opstanak u društvu najboljih timova Srbije.

Domaćin OFK Bačka ovaj meč dočekala je pod „moranjem“ da moraju osvojiti tri boda kako bi sačuvali velike šanse za opstanak u Super ligi, dok su Čačani u Bačku Palanku došli da eventualnom pobedom uhvate poslednji „vagon“ za opstanak, jer su poslednji na tabeli sa svega 12 osvojenih bodova.

Publika na „Vavi“ i danas je kao i tokom cele sezone dobro popunila tribine stadiona i bila kao i do sad 12. igrač „plavih“ koji su se na kraju publici odužili bespoštednom borbom i zalaganjem, međutim, na kraju nisu uspeli da osvoje nova tri boda, već su položili oružje pred raspoloženim Čačanima.

Krenimo redom…

Posle uvodne inicijstive domaćih i dve dobre šanse Bizmarka u 5′ i Boškovića u 6′ , Borac se konsolidovao i zapretio u 10. minutu, kada je Mihajlović izašao sam pred Konovalova, ali je golman domaćih bravurozno intervenisao i sprečio iznenađenje.

U 12. minutu nova šansa za Borac. Tijago šutira sa vrha kaznenog prostora pored leve stative Konovalova. U 34. minutu nova šansa za Borac! Zoćević izlazi sam ispred Konovalova, ali je golman Bačke opet izašao kao pobednik.

Nekoliko minuta kasnije, Bajić ima dosta dobru šansu pred golom Čačana, odlično šutira, ali golman gostiju Saša Mišić odlično interveniše.

Poslednju priliku u prvih 45. minuta imaju gosti. Jovanović odlično šutira sa petnaestak metara od gola Konovalova, tik iznad prečke, tako da se na odmor otišlo početnim rezultatom 0:0, iako su obe ekipe pokazale dosta dobru igru u prvih 45. minuta.
Drugo poluvreme počinje inicijativom domaćih. Posle kornera sa desne strane koji je izveo Trivunović, Ilić je bio najbolji u skoku, ali je slabo šutirao.

U 65. minutu šansa za goste! Posle kornera Tijago šutira tik pored gola Konovalova.

U 72. min 0:1!!!

Strelac Punoševac. Odlična akcija gostiju po levoj strani posle odličnog prodora Jovanovića i povratne lopte, najbolje se snašao Punoševac i iz neposredne blizine savladao odličnog Konovalova.

Do kraja utakmice uglavnom se igralo između dva šesnaesterca. Čačani zasluženo dolaze do njima dragocena tri boda i tako zadržavaju kakve takve šanse da očuvaju superligaški status.

Bačka je ovim porazom sama sebi zakomplikovala borbu za opstanak u društvu najboljih ekipa u Srbiji.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here