Edukacija osnovaca o bezbednosti u saobraćaju (VIDEO)

2191

U cilju unapređenja znanja, stavova i veština učenika prvih i drugih razreda osnovnih škola o najvažnijim aspektima bezbednog učešća u saobraćaju, Centar za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada, uz podršku kompanije “Tarkett“, kroz edukativno-kreativne radionice na saobraćajnom poligonu, organizovao je edukaciju učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci.


Namera je da se kroz rad sa decom na saobraćajnom poligonu, u različitim saobraćajnim situacijama, najmlađi sugrađani pripreme za izazove koji ih očekuju na putu od kuće do škole, kao i u saobraćajnim situacijama koje im postavljaju nove izazove, a sve u cilju da se smanje stradanja ove kategorije učesnika u saobraćaju.

“Dosta toga oni već znaju, učili su u vrtiću, školi, sa roditeljima, ali je jako bitno da to stalno ponavljamo. Kao kad dete želite da naučite da pliva, morate ga odvesti na bazen. Ukoliko hoćemo da dete bude dobar učesnik u saobraćaju, mora to konstantno da vežba i kada ide sa roditeljima u šetnju, u školu, na ekskurziju“, navodi Marijana Jovanović iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja za RTV.


“Imali ste priliku da vidite, da su naše tekstilne podne obloge dobile potpuno drugačiju namenu. Napravili smo improvizovani saobraćajni poligon, na kojem su deca praktično vežbala i učila o saobraćajnim propisima. Verujem da smo doprineli boljem znanju i boljoj svesti naših malih sugrađana, o ovoj važnoj temi“, kaže Dragana Stojanović iz Kompanije “Tarkett“.

Edukacijom učenika Osnovne škole “Vuk Karadžič“ u Bačkoj Palanci, završen je jednomesečni projekat Centra za promociju bezbednosti saobraćaja, u okviru kojeg su edukatori posetili gotovo sve osnovne škole u Novom Sadu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here