Palanački slikari: Slobodan Garić

Upoznajte umetnost Slobodana Garića

3326

Slobodan Garić je rođen 1950. godine, po struci je pravnik, ali je svoj put pronašao u likovnoj umetnosti. Slikanjem se aktivno bavi oko pet godina i sve vreme je član ULS „Petar Tomić“. Radi kombinovanom tehnikom i motivi su mu uglavnom pejzaži.


Pitali smo Slobodana zašto je počeo slikati.

– To mi je isto kao kada bi me neko pitao zašto volim ljude, život i sve oko sebe… Jednostavno volim stvaralaštvo bilo kojeg tipa, a ja sam svoj način ljubavi pronašao u slikanju. Umetnost me uči da bolje spoznajem ljude oko sebe, a posebno prirodu, njene magične boje, kao i sve ono što nas okružuje – priča nam on.

– Još u Osnovnoj školi moja nastavnica likovnog vaspitanja preopoznala je moju sklonost ka umetnosti, a moji ozbiljni koraci u tom pravcu razvili su se tokom gimnazijskih dana. Kasnije sam se usavršavao i obogaćivao svoje znanje u toj sferi, i to traje i danas – ističe Slobodan.

Kako Slobodan kaže slikanje ga ispunjava na više načina, od zadovoljstva stvaranja nove vrednosti do toga da dostiže unutrašnji mir. Još uvek nije imao samostalnu izložbu, ali je učestvovao na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i kolonijama širom Srbije. Nada se uskoro i prvoj samostalnoj izložbi.

Na pitanje da li stanovnici Bačke Palanke imaju sluha za umetnost, Slobodan kaže da imaju.

– Kako sam primetio, sve izložbe su veoma posećene, i prema aktivnostima Udruženja „Petar Tomić“ u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima, Palančani se trude da u svom domu imaju umetničko delo. Naravno, uvek može više i bolje –  kaže nam Slobodan.

Pogledajte neke od njegovih slika:

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here