Božović traži ostavku Stefanovića zbog suspenzije policajca Dalibora Karanovića iz Bačke Palanke

1
7621

Božović traži ostavku Stefanovića

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović treba da podnese ostavku jer je stao na stranu Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, a ne na stranu policajca koji je radio svoj posao.

Izvor: Tanjug

 

Božović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da „ubica premijera Srbije Zorana Đinđića naređuje ministru Stefanoviću“ i da je Zvezdan Jovanović iz ćelije uputio pismo ministru u kojem je policiju u Srbiji nazvao „besnim psima“, a da je Stefanović suspendova policajca koji je priveo Jovanovićevog sina zbog toga što nije imao ličnu kartu kada je legitimisan.

Podsetimo, policajac Dalibor Karanović iz Bačke Palanke tvrdi da je suspendovan pošto je priveo sina Zvezdana Jovanovića. Pre nego što je policajac suspendovan Jovanović je poslao pismo ministru Stefanoviću i tražio od njega da „zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci“ i da mu ne diraju porodicu.

„Nebojša Stefanović je bacio ljagu na srpsku uniformu, on ne može da bude ministar policije. On raportira Zvezdanu Jovanoviću, on postupa po njegovom naređenju, suspenduje policajca koji je časno i pošteno vršio svoju dužnost. Jovanović je očigledno šef Stefanoviću. Dokle ćemo imati ministre koji odgovaraju zemunskom klanu“, rekao je Božović i dodao da bi zbog takvog postupka trebalo da padne cela Vlada Srbije.

On je kazao da se Stefanović „nije osvrnuo na to što je Jovanović srpsku policiju nazvao besnim psima“, a da umesto toga Stefanović pokušava da podigne optužnicu protiv policajca Dalibora Karanovića.

„Srbija je između Zvezdana Jovanovića i časnog policajca izabrala Zvezdana Jovanovića, u takvoj Srbiji mi živimo. Ovo je najveći greh koji je sebi jedna vlada dozvolilla, da ubicu premijera podržava, a da vređa poštenog policajca“, rekao je Božović i dodao da Stefanović nije ministar nijednom policajcu.

Božović je pozvao sve policajce, ali i policijske i vojne sindikate da podrže svog kolegu.

Orlić: Politička ubistva bila normalna u vreme DS-a

Vladimir orlić

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić je u odgovoru Božoviću naveo da su demokrate godinama koristile policiju za svoje poslove i da su politička ubistva bila „normalna“ u vreme kada se o bezbednosti Srbije starao DS.

„Danas se u ovoj zemlji politička ubistva ne dešavaju i nijednom ministru se ne servira kako će da se ponaša“, rekao je Orlić novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da se Božović bavi „čaršijskim pričama“ i da je držao konferenciju za novinare da bi objasnio „ono što je čuo negde u medijima, što su mu kolege prepričale“ i dodao da je govorio o nečemu „o čemu nema nikakva saznanja“.

Orlić je optužio DS da je godinama koristio policiju za svoje poslove i dodao da danas policija za koju je DS zabrinuta ima novu uniformu i opremu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here